VELIKA BORBA Srpski bokseri su "skupo prodali kožu" u Taškentu
BSS

Svetsko prvenstvo za seniore u olimpijskom boksu na programu je od 1. maja u Taškentu, a selekcija Srbije se sa prvenstva vraća bez osvojene medalje.

"Srpski bokseri skupo su prodali kožu u Taškentu. U nikad jačoj konkurenciji svaki meč bio je borba do poslednjeg atoma snage, maksimalna motivacija, hrabrost, ali težak žreb, izvaredni protivnici, kao i loše sudijske odluke učinile su svoje. Srbija se sa Svetskog prvenstva 2023. vraća kući bez medalje", istakao je selektor Piperski.

Dodaje da su sudije tokom takmičenja bile naklonjene domaćim takmičarima.

"Videli smo diskutabilne sudijske odluke u mečevima naših Omera Ametovića i Vahida Abasova gde su sudije bile naklonjene njihovim protivnicima da su se i sami protivnici iznenadili kada je sudija podigao njihovu ruku u znak pobede. Posebna pohvala ide na račun Almira Memića koje je u borbi sa uzbekistanskim šampionom odboksovao meč šampionata. U drugoj rundi Memić je bio u nokdaunu, u trećoj je bacio u nokdaun protivnika, sudije su odlučile da domaći bokser ide dalje, ali borba koju je prikazao naš as je nešto što raduje i obećava u budućnosti velike rezultate", izjavio je Piperski.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin smatra da su se srpski bokseri dostojanstveno borili za svoju zemlju.

"Svi naši bokseri zaustavljeni su od osvajača velikih svetskih i evropskih takmičenja, konkurencija je bila jaka, medalje su izostale, ali zalaganje reprezentativaca, njihova posvećenost i borba za Srbiju su bili na najvišem nivou što ukazuje da je budućnost onakva kakvu želimo, popločana medaljama. Izuzetno važna takmičenja su pred nama, kako Evropske igre u Poljskoj koje su ujedno i kvalifikacione za Olimpijske igre u Parizu 2024. tako i evropski šampionat za mlade boksere u konkurenciji do 22 godine", zaključio je Borovčanin.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading