filozof
Foto: Alo/Foto: Twitter/printscreen

Mladić iz Hrvatske postao je viralni hit na društvenim mrežama nakon što je dao svoju definiciju na jednostavno pitanje - šta je sreća.

Neimenovani Zagrepčanin usled stavova pogleda na život, zadobio je simpatije korisnika društvenih mreža na Balkanu. Naime, on je bio jedan od anketiranih ljudi na ulici na temu šta je to sreća.

I dok se novinar nadao jednostavnim odgovorima koji su česti, poput "zdravlja, para, ljubavi", ovaj mladić se potrudio da razgovor bude vrlo uman i dubokouman.

Filozofski odgovor oduševio sve

Deo sa njegovim odgovorom koji je dao novinaru portala "Index.hr", od juče se nemilice deli društvenim mrežama.

Ne znajući kakav ga odgovor očekuje, mladić je upitao slučajnog prolaznika u Zagrebu "Jesi li sretan".

 

Ubrzo je usledio odgovor kakvom se sigurno nije nadao.

 

"Ni srećan ni nesrećan. Ne razumem baš koncept sreće. Ono, ne razmišljam o tome. Ništa, kompletno neutralno, znači ne može biti ni dobro ni loše, ", rekao je mladić.

Onda se opet oglasio predstavnik sedme sile.

"Kompletni nihilizam?", upitao je znatiželjno novinar portala "Index".

A onda je usledio odgovor zbog koga i svi dele snimak.

"Manje znaš pre nego što si znao pre odgovora"

"Ne bih rekao da je nihilizam, možda kompletna objektivnost. Bez koncepta sreće očigledno. To je baš zanimljivo, jer imaš mogućnost objektivno analitičkog posmatranja. A najčešće je u principu ono čime se čovek bavi. Znači uvek imaš neke određene interese. Al ne bih rekao da me oni nužno usrećuju, koliko me zanimaju, takoreći", rekao je Zagrepčanin.

U komentarima koji su se nizali ispod snimka mladić je dobio nadimak filozof, a bilo je i onih koji su u njegovom odgovoru videli materijal za dalju razradu debate.

"To ti je ono kad pitaš nešto pa posle odgovara znaš manje nego pre nego što si pitao.", bio je samo jedan od komentara na tu temu ispod viralnog snimka.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading