I KAD UMREM ZOVITE ME BANE BUMBAR Ovako je Branko Cvejić govorio o ulozi koja mu je obeležila život
Foto: Alo/Dejan Briza

Glumac Branko Cvejić umro je danas u 75. godini u Beogradu.

- Zovite me Bane Bumbar do kraja života, i kad umrem zovite me Bane Bumbar. Kakvo mi se sad čini to vreme? Nerviraju me čiče koje pričaju da je u njihovo vreme bilo sve bolje, ali stvarno, verujte mi, u moje vreme je bilo nekako lakše i bolje, nismo imali bar ovaj teror koji se zove griža savesti - rekao je pre skoro dve decenije Branko Cvejić, koga je uloga Baneta Bumbara obeležila za čitavu karijeru.

I KAD UMREM ZOVITE ME BANE BUMBAR Ovako je Branko Cvejić govorio o ulozi koja mu je obeležila život

Foto: Alo/Dejan Briza

 

Isto mišljenje, zadržao je i 2021. U razgovoru za “Blic”, otkrio je tada da i posle toliko godina, kada gostuje sa pozorištem u zemljama regiona, gotovo svaki put od novinara dobija isto pitanje "Da li možemo da porazgovaramo o Banetu Bumbaru".

- Meni je jako drago što se generacije poistovećuju sa likom iz serije od pre 45 godina. To je stvarno zanimljivo, meni lično. Nikada nisam mogao da prepustim da u životu nikada više ne radim, nego samo da razmišljam o tome. Ja jesam živeo sa tom ulogom, jedno godinu, godinu i po dana, pre snimanja, tokom snimanja i nakon snimanja. Živeo sam život Baneta Bumbara, ali to je deo posla - rekao je on.

BRANKO CVEJIĆ JE SUPRUGU VESNU UPOZNAO TOKOM STUDENTSKIH DANA Svoju privatnost čuvao je od javnosti: Njihova priča bila je kao iz bajke

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading