NOVA OPOMENA ZA HEMIJU Vođu „Zabranjenih“ prvo izrešetali po nogama, sad mu bacili bombu na kuću!
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Nepoznate osobe bacile su bombu na kuću Nemanje Bojovića (38), zvanog Hemija, u Zemunu. U ovom incidentu nije bilo povređenih, a sumnja se da je ovim napadom Bojoviću poslata još jedna opomena!

Kako se saznaje, Bojović, koji važi za vođu Partizanove frakcije navijača „Zabranjeni“ već neko vreme ne živi na adresi na kojoj je odjeknula eksplozija. Izvor Alo! blizak istrazi objašnjava da se pretpostavlja da namera napadača i nije bila da mu naude, već da mu upute poruku.

- Bombaški napadi poput ovog koriste se kao vid opomene zbog nerašćišćenih računa u kriminalnim poslovima u koje je Bojović uveliko upleten - kaže naš sagovornik. 

Hteo da vrati zabranjene na tribinu

Bojovićevo ime spomenuto je nedavno i na suđenju klanu Veljka Belivuka i marka Miljkovića Mesara. Svedok-okrivljeni Bojan Hrvatin ispičao je da ga je Nemanja Bojović pitao da li bi pričao sa njim i zakazao sastanak oko povratka „zabranjenih" na tribinu, koje je sa stadiona proterao Veljko Belivuk i njegov klan.

Ovo je drugi napad na Bojovića ove godine. On je 17. januara upucan ispred kuće svoje majke u Zemunu. Tada je prošao sa lakšim povredama. Bojović i njegov prijatelj Nikola K. upucani su u noge. Inspektorima je rekao da im je prišao nepoznati muškarac i obratio im se pitanjem: „Gde ste?“, a onda izvadio pištolj i zapucao u njihovom pravcu. Hemija je tada pogođen u butinu, a njegov prijatelj u potkolenicu. Obojica su tvrdila da ne znaju ko je i zbog čega pucao na njih.

Ipak, prema saznanjima Alo!, Bojović se našao na meti jer je navodno planirao da preuzme rukovodstvo nad Partizanovom navijačkom grupom „Principi“, koju je pre hapšenja predvodio Veljko Belivuk!

NOVA OPOMENA ZA HEMIJU Vođu „Zabranjenih“ prvo izrešetali po nogama, sad mu bacili bombu na kuću!

Foto: Alo.rs

 

Bojović je bio osuđen na šest godina zatvora zbog trgovine drogom, pokušaja ubistava, reketiranja, razbojništava. Po izlasku iz zatvora opet je uhapšen, i to u jednom beogradskom kafiću, kada su kod njega pronađeni kokain i spid. Navodno je i ranije ranjavan u okršajima sa suparničkim kriminalnim grupama.

Njegov otac, bokser Goran Bojović, zvani Amonijak, likvidiran je 1992. godine. Važio je za istaknutog člana srpskog podzemlja iz Zemuna. Ubica ga je najpre izrešetao u Ulici cara Dušana u Zemunu, a potom mu bacio bombu u automobil.  

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading