CRNO SE PIŠE ŠARIĆU, ZVICERU I BELIVUKU Policija objavila: "Na korak smo od rešavanja ubistava vođa škaljaraca u Grčkoj"
Foto: Tanjug/Tanjug/Vijesti

Plan ubistva je navodno koštao 1,4 miliona eura, a platili su, kako su mediji pisali, narko-bos iz Pljevalja Darko Šarić i vođa kavačkog klana Radoje Zvicer.

Kako je objavljeno nakon ubistva, na mestu zločina nađeno je 29 čaura, a obojica muškaraca pogođena su sa po najmanje deset metaka - u grudi, vrat, ruke i noge.

Kako piše "news247.gr", dve crnogorske bande su u otvorenom ratu, a u Grčkoj su stradali Kožar i Hadžić, ali kod Atine i Stevan Stamatović i Igor Dedović, u okviru tih obračuna. 

Podsetimo, kako je Alo! pisao, Alan Kožar, jedan od vođa škaljrskog klana, ubijen je 23. jula 2020. na Krfu na osnovu fotografija koje je slao „kavčaninu“ Ratku Živkoviću, zvanom Zemo, koji se infiltrirao u suparničku bandu s ciljem da sazna njegovu lokaciju i prosledi je Radoju Zviceru i narko-bosu iz Pljevalja Darku Šariću.

U izveštaju koji je objavio portal Krik navodi se da su „kavčani“ odlučili da iskoriste Živkovića jer je bio u dnevnom kontaktu sa Kožarom. Plan je bio da saznaju sve o njemu - šta jede, gde i šta pije, u koju teretanu ide... Živkovićeva uloga bila je da ga po svaku cenu natera da mu šalje svoje fotografije, koje će „kavčani“ potom iskoristiti da ga lociraju i organizuju ubistvo. 

Kako se navodi, oni su na aplikaciji Skaj načinili dve čet grupe - „Za čast i pravdu“ i „Akcija“. U njima su diskutovali o tome šta je krtica saznala i koji je najbolji pristup da razotkriju Kožara.

„Moraš ga loviti na sliku iz teretane“, navodno je poruka koju je Zvicer poslao saradniku.

Živković se, piše u izveštaju, dve nedelje dopisivao s Kožarom. Za to vreme uspeo je da ga natera da mu pošalje fotografije vile u kojoj je boravio i motora. Saznali su da je nedavno došao u Grčku, kao i da ide na plažu.

„Slabo spavam. Izgoreo juče od sunca, pa se budio“, navodno je 26. juna 2020. Kožar napisao Živkoviću, koji ga je potom posavetovao:

„Uzmi, brate, jogurt. Kažu da je dobar, pa se namaži.“

Te poruke je Živković potom prosledio kavačkom klanu i time su dobili potvrdu da je Kožar u Grčkoj. Kožar je potom poslao ključnu fotografiju na kojoj se vidi kako sedi u restoranu u mestu Perama i pije pivo.

Tada su „kavčani“ utvrdili da je on na Krfu jer se na fotografiji videlo ostrvo, koje su uspeli da pronađu koristeći internet-pretragu. Informacija je ubrzo prosleđena Veljku Belivuku, koji je sa svojom ekipom otišao u Grčku.

„Našli smo đe pije piće. Vidi sad možeš li đe blizu naći onu plažu s tegovima“, napisao je navodno Belivuku Nikola Spasojević, saradnik Darka Šarića.

„U Grčkoj, ali to je ostrvo, bratić. Trebaju nam čamci, brod, ubacivanje na crno. Ma rešićemo sve, samo kad znamo gde je. Pu, pu, da ne ureknemo, daće dragi bog. Sad se bacamo da pregledamo ceo Krf preko Gugla“, odgovorio je Belivuk.

Belivuk i još jedan saradnik uspeli su da pronađenu mesto gde je Kožar iznajmljivao motor na Krfu, kao i restoran koji je posetio i vilu u kojoj je boravio, analizirajući bazen u dvorištu.

„Upredi s njegovom slikom, samo što je ovo stari oglas. Vidiš drvo i tobogan. Tačno do ležaljke đe i njemu stoji“, napisao je „kavčanin“ u grupi.

Potom se, navodi se u izveštaju, oglasio i Darko Šarić i poruku najverovatnije uputio Belivuku:

„U, brate, svaka čast, još to da nam upali i to je to. Uh, kako si me obradovao. Sjećaš se kad smo pisali da će se ta budala opustiti posle nekoliko mjeseci“, odgovorio je Šarić.

Kožar je 23. jula 2020. ubijen ispred vile dok se vraćao s plaže. Policija je na mestu zločina pronašla više od 30 čaura. Kako se sumnja, Šarić i Zvicer su za likvidaciju dali 1,4 miliona evra, odnosno po 700.000 evra.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading