Saša Panić
Foto: Alo/Foto: Insajder youtube

Saša Panić je tog 4. maja prošle godine, kada je Uroš Blažić (21) nasumičnom pucnjavom po mladenovačkim selima ubio devetoro mladih, izgubio oba deteta, a na godišnjicu njihove smrti razredna njegove ćerke Kristine pojavila se na njegovom kućnom pragu sa njenom vežbankom i poslednjim pismenim radom.

Saša Panić

Foto: Insajder youtube

 

- Tada smo obeležavali godinu dana bez naše dece, a u našoj kući pojavila se Kikina razredna iz mladenovačke gimnazije i donela nam je njenu vežbanku iz srpskog jezika. Rekla nam je da je u njoj pismeni rad o deci koja su ubijena dan ranije u školi „Vladislav Ribnikar“, a da ga je moja ćerka napisala jutro pre nego što je stradala, odnosno sutradan od te tragedije - opisuje Panić za Alo!.

Otac sa bolom u glasu kaže da nije imao snage da ga odmah pročita.

Kika htela da bude učiteljica

Ponosni otac ističe da je njegova mezimica Kristina bila vukovac i u osnovnoj i u srednjoj školi, nakon koje je planirala da upiše Učiteljski fakultet, kako bi postala nastavnica, dok je njegov sin Milan već bio zaposlen kao policajac.

- Ostavio sam tu vežbanku u njenoj sobi. Svako veče ulazim u sobe sina i ćerke i ljubim njihove jastuke i poželim im laku noć, a onda se i pomolim za njihove duše. Tu svesku nisam smeo da taknem nedelju dana. Tada, kada sam uspeo, pročitao sam i taj sastav i odlučio da ga podelim sa javnošću – govori s tugom u glasu.

Tinejdžerka anđeoske lepote u njemu je izrazila duboki bol za devetoro stradale dece i čuvarem škole, kojima je presudio dečak Kosta Kecmanović, ali se i dotakla brojnih društvenih problema, koji najviše pogađaju roditelje i njihovu decu.

Milan Panić

Facebook

 

„Verujem da su tuga i bol porodica preminulih đaka ogromni, i nikada ne bih želela da tu bol u svom životu osetim. Sa decom treba razgovarati! Nijedna kazna neće moći da vrati roditeljima ovu jadnu decu koja su, ni kriva ni dužna, nastradala. Kosta je primer zapostavljenog deteta. Roditelji, internet, društvene mreže, đaci u školi… Svačija je krivica. Svako je imao uticaj na ovo dete koje je počinilo ovaj monstruozan zločin. Ovo je znak da treba da se probudimo, jer je ovo samo početak katastrofe ako se nešto ne preduzme. Srbija danas plače, osam anđela nas je napustilo jer se nismo probudili na vreme“, napisala je Kika 4. maja ujutro, a uveče je krvnik Uroš Blažić ubio i nju i njenog brata Milana.

Prvi susret zlotvora za ožalošćenim roditeljima

mladenvac

MUP

 

Policija već godinu dana čuva porodičnu kuću Uroša Blažića u Duboni, a svirepi ubica će se danas prvi put susresti oči u oči sa roditeljima devetoro mladih kojima je uništio živote.

Pripremno ročište, odnosno početak suđenja ovom monstrumu zakazano je danas za 10 sati u Višem sudu u Smederevu. On je optužen da je nasumičnom pucnjavom iz automatske puške u selima Dubona i Malo Orašje ubio devetoro mladih, a ranio 12, i preti mu 20 godina zatvora jer u trenutku zločina nije napunio 21 godinu, pa ne podleže kazni doživotne robije.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading