Zemun
Foto: Alo/Pink printskrin/Alo

Branko S. (34) iz Pančeva, osumnjičeni za saučesništvo u ubistvu Milana Šuše (39) 17. februara u Zemunu, i njegov zemljak, koji je povukao oroz i izvršio likvidaciju, bili su deo ekipe koju je predvodio Miljkovićev kum i prijatelj od poverenja u tom gradu u Banatu, saznaje Alo!.

Kako saznajemo, Branko i njegov drug bili su istaknuti vojnici čoveka (ime poznato redakciji) koji je u ime Belivukovog i Miljkovićevog klana sejao strah po Pančevu i okolini. Prema rečima našeg izvora, bukvalno je pod njihovim patronatom gospodario tom teritorijom. Međutim, po hapšenju Belivuka i Miljkovića došlo je do raskola u toj ekipi, pa i do međusobnih obračuna.

milan šuša

Foto: Printscreen

 

 

- U jednom od tih obračuna Miljkovićev kum i prijatelj koji je prevodio pančevačku ekipu je ranjen. On je upucan na Starom pančevačkom putu, kod jedne poznate kafane, a kako se tad sumnjalo, pozadina vatrenog obračuna je navodno rat među navijačima „Principa“, koji su bili pod Belivukovom komandom. On je važio za produženu ruku Marka Miljkovića i Velje Nevolje u Pančevu. Posle napada je prevezen u bolnicu, gde je rekao da je upucan, ali nije hteo da kaže ko ga je i zbog čega napao - objašnjava izvor.

Prema rečima našeg sagovornika, od 2022. godine ekipa kojom je on rukovodio podelila se na više frakcija.

- Branko i njegov kompanjon, kako se sumnja, ostali su verni svom vođi sve do prošle godine, a onda su našli novo uhlebljenje. Taj njihov sad već bivši vođa je osuđen na zatvorsku kaznu zbog izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljenog nošenja oružja - objašnjava izvor, i dodaje:

- Zanimljivo je to što su se Branko i njegov prijatelj, za kojeg se sumnja da je lično usmrtio Šušu i pobegao, nudili svima u Pančevu i okolini. Stavljali su se na raspolaganje, odnosno nudili svoje usluge, te su se i slikali s viđenijim ljudima povezanih sa kriminalom. Upravo zbog toga se sumnja da je naručilac Šušinog ubistva došao do tih informacija, pa ih je uz pomoć više posrednika angažovao. Kada se naručuje ubistvo, nikada naručilac sam to ne uradi, već radi preko poverljivih posrednika. U ovom konkretnom slučaju se sumnja da su bila trojica posrednika. Svaki je preko sledećeg došao do osumnjičenih, a svi oni su umešani u kriminal - rekao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim navodima, plan ubistva Milana Šuše spremao se oko mesec dana, s tim da su osumnjičeni usput angažovali i prijateljicu Danijelu Z. (28) iz Kruševca, koja živi u Zemunu.

- Prema dosad prikupljenim podacima, datum ubistva Šuše je iz nekog razloga bio zacrtan za 17. februar. U međuvremenu osumnjičeni su prikupljali informacije o njegovim navikama, a potom su 4. februara u rentakar agenciji iznajmili vozilo „škoda“, koje su koristili za izvršenje ubistva. Sumnja se da su oni zajedno u periodu od 12. do 15. februara 2024. obilazili lokacije i vršili opservaciju terena u blizini mesta stanovanja Šuše kako bi potvrdili svoja prethodna saznanja o njegovim navikama i kretanjem. Sumnja se da je Branko S. tim vozilom 17. februara dovezao osumnjičenog, za kojim se traga, do blizine mesta gde živi Šuša i parkirao automobil na mestu pogodnom da ga uoči kada izađe iz svoje kuće - tvrdi naš sagovornik, i dodaje:

- Kako se sumnja, pošto je uočio Šušu, koji je oko 10.05 izašao svojim vozilom iz dvorišta porodične kuće, Branko S. je to javio drugom osumnjičenom putem aplikacije za kriptovanu komunikaciju „signal“, a potom je krenuo ka kući. Direktni izvršilac je trčećim korakom prišao Šuši, koji je izašao iz svog auta da bi zatvorio vrata od kapije dvorišta porodične kuće, pa je ispalio najmanje sedam metaka u glavu i telo, usled čega je žrtva preminula na licu mesta. Osumnjičeni su se potom razdvojili i pobegli na različite strane. Ubica je, kako se sumnja, potom otišao u štek stan kod Danijele, a ona mu je pomogla da pobegne u BiH. Branko se pritajio, ali je ubrzo uhapšen - objasnio je izvor.

U zatvoru saznao da mu se sprema likvidacija

Kako smo ranije pisali, Šuša je još zatvoru saznao da mu se sprema likvidacija, zbog čega je posle izlaska bio poprilično obazriv. Navodno je još tada saznao da mu nije bio oprošten jedan incident. Kako je za Alo! potvrdio Milanov drug, s robije je izašao 15. decembra 2023. iz Okružnog zatvora u Nišu, u kojem je proveo poslednji deo dugogodišnje kazne. On je iz Sremske Mitrovice „kao potencijalno opasan“ prebačen u „srpski Alkatraz“ u Padinskoj Skeli, a odatle u niški kazamat, gde je ostao do poslednjeg dana robije.

 

 

Kako smo ranije pisali, sumnja se da je Šušino ubistvo naručeno radi osvete zbog pucnjave iz 2012. kada je ranjen Milan Četnik.

- Šuša je krajem 2012. bio učesnik incidenta koji se desio na putu Stara Pazova - Inđija. U jednom automobilu bio je Milan Četnik (30), a u drugom pokojni Nikola Serdar i Milan Šuša (28). Prema operativnim saznanjima kojima je policija tada raspolagala, na putu Stara Pazova - Inđija desila se pucnjava u kojoj je tada ranjen Četnik. On je prevezen u bolnicu, gde je rekao ko je na njega pucao - kazao je tada izvor blizak istrazi.

Ubijen iz osvete

Milan je, prema rečima njegovog druga, najverovatnije ubijen iz osvete, ali postoji mogućnost da su mu metu na čelu iscrtali ljudi koji su ga smatrali konkurencijom.

- Do Milana je stigla priča još dok je bio unutra, iza rešetaka, da neko traži plaćenog ubicu da ga likvidira. Mnogi se nisu obradovali kada je izašao na slobodu. On nije prezao ni od koga, bio je neustrašiv. Kada je pušten iz zatvora, imao je velike planove. Odlučio je da krene s prodajom automobila i da otvori auto-perionicu, a posle da taj posao proširi - navodi naš sagovornik.

 

Tri meseca od sukoba u Lipovačkoj šumi, u blizini skretanja za Sremčicu, slučajni prolaznik našao je telo muškarca u fazi raspadanja. Pored njega nije bilo nijednog dokumenta i tek nakon završene obdukcije utvrđeno je da je reč o Nikoli Serdaru.

- Istraga o smrti mladića iz Zemuna još je u toku. Trenutno niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da li je ubijen u pucnjavi na putu Stara Pazova - Inđija ili je likvidiran kasnije - pričao je tad izvor blizak slučaju.

Piše: Nebojša Popović

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading