NASTAVAK SUĐENJA EKIPI BELIVUK Vojnici klana odbili da otključaju mobilne telefone
Foto: Alo/Foto: Alo ilustracija M.J.

Za reč se odmah javio optuženi Marko Miljković.

- Vidite da kako na ovim slikama izgleda kuća, a na onim kasnije nema ni pločica, ni parketa, ni tuš kabine, potpuno je demolirana - rekao je Miljković.

Kuća u Ritopeku, podsetimo, bila je u vlasništvu optuženog Vlada Draganića a tajna prostorija iza polica, pronađeno je naknadno tokom drugog pretresa. Prikazane su fotografije spoljašnjosti kuće, prizemlja u kom su stepenice koje vode na sprat, kao i prostorije pored u kojoj je i polica.

Kao dokaz izvedene su i fotografije sa pretresa stana u Živka Davidovića, u kom je Draganić živeo. Na slikama su prikazane uredno složene novčanice u evrima u fiokama od po 50 i 100 i 200 evra, zatim brojni mobilni telefoni, ključevi od automobila, kao pištolj sa municijom. Inače, u istoj zgradi stanovao je i Belivuk. Prikazan je pretres automobila "reno senik" u kom su zatečena dva para patika, papuče, labelo, septolete za grlo.

Potom je sudsko veće kao dokaz izvelo zapisnik o veštačenju u kom su stručnjaci potvrdili da je u tajanoj prostoriji kuće u Ritopeku pronađen DNK Pink Pantera Milana Ljepoje, koji je prema navodima optužnice u kući strave ubijen 9. decembra 2020. Kao dokaz je izveden i sadržaj mobilnog telefona, sa listinzima poziva.

- Tu imam prepiske, hteo bih da im komentarišem, ali nema imena samo brojevi, ovo je nebitan broj, hoću viber, vats ap, telegram, da se vidi s kim sam sve komunicirao, imam prepiske koje se ovde ne pominju, ali to ču da kaćem kada izađe. Ja nisam video ovde kokontakte, nisam ih imao puno, možda 100 - rekao je optuženi Vladimir Grek koji je u pritvoru od 4. februara 2021. Pošto je insistirao da se prikaže imenik koji bi, kako je rekao, dokazao da je komunicirao sa ljudima iz policije imenik je otvoren ali se videlo da u njemu stoji "Luka, Sale Keramika, Miloš Lukić, Laza Požarevac, Zoran Zubar, Bojan".

- Ako je optuženi spreman da otključa svoje telefone i da se sve prikaže, mi se slažemo. Ni jedan od optuženih nije dao šifru za otključavanje telefona kako bi se pregledali svi sadržaji, mi smo saglasni - rekao je tužilac Saša Ivanić i pojasnio da se vidi samo ono što su forenzičari uspeli sami da "izvuku" iz mobilnih telefona.

BONUS VIDEO

@dosije.192 Predrag Balcacanović, predsednik Srpske asocijacije telohranitelja, o slučaju Duš(M)anke, žene koja je ubila muža pa zapalila brata #dosije192 #dusanka #fypシ #zlocin #predragbalcacanovic ♬ original sound - Dosije 192

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading