VELJKO BELIVUK POBESNEO U PRITVORU Njegova strategija zastrašivanja svedoka na suđenjima propala!
Foto: Alo.rs

Hvata se za slamku! Veljku Belivuku i njegovoj ekipi, koja se tereti za brojna krivična dela, među kojima su i sedam brutalnih ubistava, nastavlja se suđenje! Svedoci okrivljeni Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević na sledećem ročištu daće svoj iskaz, a Belivuk je navodno besan, jer nije uspela njegova strategija zastrašivanja na prethodnim ročištima!

VELJKO BELIVUK POBESNEO U PRITVORU Njegova strategija zastrašivanja svedoka na suđenjima propala!

Foto: Alo.rs

 

Belivukov klan se tereti za ubistva, a trojica članova ekipe sklopila su sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u zamenu za manju kaznu. Međutim, da bi došlo do toga oni su morali sve do detalja da ispričaju o njihovoj kriminalnoj grupi, poslovima, vođama i planovima.

- Veljko Belivuk je pobesneo kada je čuo za svedoke okrivljene! Cela odbrana mu je zbog njih pala u vodu, međutim, i dalje nije odustajao. Osmislio je strategiju kako da u toku suđenja zaplaši svedoke kako bi oni odustali. Neki od članova ekipe su vređali u prolazu svedoke, neki su im gestikulacijom pokazivali na vrat i pretili, a neki od njih su u svojim izlaganjima pričali najružnije moguće stvari o njima, a sve kako bi im dali do znanja da treba da odustanu i da „paze šta pričaju! - navodi izvor blizak istrazi i dodaje da strategija klana nije uspela:

- Belivuk je u panici, jer se suđenje nastavlja 7., 8. i 10. novembra kada svedoci treba da daju svoj iskaz. Svestan je da njegova ideja nije upalila i da je sateran uz zid, jer svedoci tek mnogo štošta treba da otkriju u sudnici - tvrdi naš sagovornik.

 U prethodnim izlaganjima svedoke okrivljene su optuženi ponižavali da nemaju neki ni osnovnu školu, da su umislili da su stručnjaci, da je Hrvatin ubica i narkoman i da „neće on da govori ko su oni“...

- Lalić će morati da otkrije sve štekove klana, ali i lokacije svih kuća smrti u kojima su na prevaru dovlačili svoje žrtve, mučili ih i ubijali ih. S obzirom na to da su pod njegovim uticajem Belivuk i ekipa novac pretvarali u kriptovalute, njegovi iskazi bi učinili da potpuno ostanu bez novca. Navodno je u prethodne dve godine ekipa kupila bitkoine za više od pet miliona evra - navodio je ranije izvor za Alo!.

VELJKO BELIVUK POBESNEO U PRITVORU Njegova strategija zastrašivanja svedoka na suđenjima propala!

Marko Miljković Foto: Alo.rs

 

Podsetimo, Klan se tereti za ubistva Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića Goksija, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića. Međutim, sumnja se da je broj žrtava daleko veći.

- Optužnice su zasad podignute za sedam žrtava, međutim, Lalić je otkrio detalje u vezi još 11 ubistava za koje se sumnja da su počinili Belivukovi i Zvicerovi ljudi. Na njihovoj listi su: Aleksandar Šarac, Mirko Kojić Koja, Vlastimir Milošević, Adis Spahić, Damir Hodžić, Milo Radulović Kapetan, Igor Dedović, Stevan Stamatović, Alen Kožar i Damir Hadžić - tvrdi naš sagovornik.

Sumnja se da je Belivukova ekipa organizovala i izvršila ubistva navodnih vođa škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43) u januaru 2020. u Atini, u prepunom restoranu naočigled njihovih supruga i dece.

Na njihovoj listi za odstrel navodno su se našle i druge glavešine „škaljaraca“ Alen Kožar (43) iz Bara i Damir Hadžić (45) iz Užica. Oni su izrešetani u julu 2020. sa 29 metaka ispred luksuzne vile na Krfu u kojoj su odseli.

Aleksandar Šarac (35) brutalno je likvidiran usred bela dana 17. oktobra 2020. u garaži Tržnog centra „Ušće“ na Novom Beogradu. Mladić Lazar I. iz Kraljeva uhapšen je zbog sumnje da je ispalio dva metka u glavu Šarcu pištoljem sa prigušivačem.

Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori je 2021. predstavilo fotografije koje su navodno između sebe razmenjivali Belivuk i Marko Miljković, a na njima se vide tela Damira Hadžića i Adisa Spahića. Crna Gora tereti ovu ekipu za njihovo ubistvo, koje se odigralo istog dana kada je u kući strave u Ritopeku likvidiran Lazar Vukićević.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading