KORACI KOJI SU ODVELI DEČAKA U SMRT: Pre nego što se tinejdžer udavio u Zapadnoj Moravi iskrao se iz kuće
Facebook

 

Petar M. (16) iz sela Katrga kod Čačka udavio se prekjuče u Zapadnoj Moravi kada je na divlju plažu otišao sa starijom sestrom i rođakom. Telo nesrećnog dečaka izvukli su ronioci posle kraće potrage u mestu Goričani.

Kako nezvanično saznaje "Kurir", tinejdžer je gotovo ceo dan proveo na obali.

- Petar je ujutru pitao oca da ide na reku da se kupa, ali mu otac nije dozvolio. Pitao ga je: "Šta ćeš tamo?", i tako ga odgovorio od odlaska. Međutim, čim je otac otišao na njivu da radi, dečak je sa sestrom i jednim rođakom krišom otišao na Zapadnu Moravu da se rashladi - kaže izvor Kurira.

- S druge strane reke, ka selu Goričani, bio je čovek koji je sa decom pričao i pitao ih da li znaju da plivaju. Oni su odgovorili da znaju, ali je on sve vreme motrio na njih, kao da je nešto slutio - nastavlja izvor.

On objašnjava da je čovek na sekund skrenuo pogled sa dece i da je dečak baš tada uskočio u vodu i nije isplivao.

- U tom delu reke su veliki virovi i velika dubina, jer je tu vađen pesak. Čovek koji je bio sa druge strane je pritrčao, ali nije mogao da pomogne, Petar je već nestao u talasima. Kako je rekao - kaže izvor i dodaje da su sestra i rođak dečaka bili sve vreme na obali.

- Čovek je odmah pozvao pomoć, a Petrova sestra je pozvala oca i objasnila da je dečak nestao u reci. Nesrećni čovek odmah je sa drugim meštanima pohitao na obalu, a ubrzo su došli i ronioci iz Beograda. Petar je pronađen pedesetak metara nizvodno u granju, a spasa mu, nažalost, nije bilo.

Dečak je verovatno bio loš plivač.

- Sumnja se i da ga je presekla hladna voda kada je uskočio, pošto je ceo dan bio na suncu - rekao je izvor i dodao da se u ovoj reci svake godine neko utopi.

- Nesreće se uvek dešavaju oko Vidovdana, a da li je to slučajnost ili neka druga sila, nije nam jasno - pričaju meštani.

Od dečaka se juče na Fejsbuku potresnom porukom oprostila njegova majka, koja je uz zajedničku fotografiju napisala: "Živote moj, prokleta sudbino. Ovo je užas, nepodnošljiv bol", dok su joj prijatelji izjavljivali saučešće i upućivali reči utehe.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading