VREME JE ISTEKLO! Andrija Mandić najavio preokret! Menja se Vlada Crne Gore
EPA/BORIS PEJOVIC

"Nažalost došao je trenutak da konstatujemo da što se tiče DF-a završava ova faza oko rekonstrukicje vlade i pokrećemo novu inicijativu izbor nove vlade, novog premijera, novih ministara", rekao je Andrija Mandić na konferenciji za novinare.

Za DF, precizirao je, danas je gotova faza oko rekonstrukcije vlade Zdravka Krivokapića i da je vreme za izbor nove vlade.

Mandić je rekao i da sa današnjim obraćanjem novinarima počinje nova faza političkog života u Crnoj Gori.

"Prethodnih dana bili smo spremni da podržimo rekonstrukciju vlade Zdravka Krivokapića. Imalo je dovoljno prostora, vremena, snage da svi koji utiču na ovu odluku da nam daju pozitivan odgovor...Nažalost došao je trenutak da konstatujemo da se zbog Dritana Abazovića, URA i Zdravka Krivokapića, što se tiče DF-a završava ova faza oko rekonstrukicje vlade...", rekao je.

Podsetio je i da je DF odavno nezadovoljan rezultatima vlade.

"Građani neće trpeti zbog ove odluke ali ne možemo trpeti da imamo vladu koja nema podršku parlamenta. Zato je najvažnije da se otvori novi politički proces i pozivamo sve partnere iz većine da se izjasne o našem predlogu. Pružili smo ruku i oko rekonstrukcije i danas je pružamo ka ljudima iz većine", naveo je Mandić.

Istakao je da će sve predloge koji u međuvremenu budu stizali u parlament, smatrati neligitimnim.

Mandić je rekao i danas neće odgovarati na pitanja novinara, jer im je važno da se prenese poruka koji su imali da saopšte.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading