OD ĐUKANOVIĆA NI TRAGA NI GLASA Milo pobegao sa Cetinja
Foto: Youtube/Printscreen

Đukanović danima već najdirektnije podstrekava na sukobe, mobiliše sledbednike hrabreći ih da udare na Ustav, državne institucije Crne Gore i političke protivnike koji su ga porazili na izborima održanim prošle godine, ali od jutros ni traga ni glasa od aktuelnog šefa države.

Sinoć je stigao na Cetinje, da potpali fitilj sukoba u duboko podeljenoj državi, i da još jednom poruči da od ustoličenja neće biti ništa.


Od jutros, kako smo već ranije pisali, od Đukanovića ni traga ni glasa, a najnovija informacija govori, da je nakon sinoćnjeg opasnog performansa jutros u žurbi napustio Cetinje.

Podsetimo, pored kriminalnih afera kojima javnost svedoči više od tri decenije, jučerašnji postupak Đukanovića predstavlja još jedan u nizu direktan udar na Ustav.

Naime, u Krivičnom zakon, članu 372 koji definiše krivično delo „udruživanje radi protivustavne deelatnosti“ jasno stoji:

(1) Ko stvara grupu ili drugo udruženje lica radi vršenja krivičnih dela iz čl. 357 do 363 čl. 365 do 367 ovog zakonika, kazniće se kaznom propisanom za delo za čije vršenje je udruženje organizovano.

(2) Kaznom iz stava 1 ovog člana kazniće se i ko se sa drugim dogovori da izvrši neko od dela navedenih u stavu 1 ovog člana, a može se i blaže kazniti.

(3) Ko postane pripadnik nekog udruženja iz stava 1 ovog člana, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

(4) Učinilac dela iz stava 1 ovog člana koji otkrivanjem udruženja ili na drugi način spreči izvršenje krivičnih dela predviđenih u stavu 1 ovog člana,
kazniće se zatvorom do tri godine, a može se i osloboditi od kazne.

(5) Pripadnik udruženja iz stava 3 ovog člana koji otkrije udruženje pre nego što je u njegovom sastavu ili za njega učinio neko krivično delo predviđeno u stavu 1 ovog člana, kazniće se zatvorom do jedne godine, a može se i osloboditi od kazne.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading