Stan
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Prvi zainteresovani stigli su više od sat vremena pre termina gledanja. Kolona zainteresovanih bila je dugačaka 150 metara i prostirala se sve do prilaza sledećem stambenom objektu.

I to u okrugu Zebah, gde su se pre nekoliko godina po stanove javljali samo nezaposleni i primaoci socijalne pomoći.

Očekivano veliko interesovanje

Dugi redovi za stanove u Cirihu sada su stigli do periferije grada.

Stambena zgrada na Kolbenakeru udaljena je pola sata javnim prevozom od glavne železničke stanice.

Direktor kompanije za nekretnine očekivao je veliko interesovanje. „Tražili smo stanare za stambenu zgradu u okolini pre godinu dana i odziv je bio ogroman. Od tada se situacija dodatno pogoršala“, rekao je on švajcarskim medijima. Ipak, impresioniran je scenom.

Ispred ulaza upravnik je podelio zainteresovane u tri reda. U zavisnosti od toga da li su došli da pogledaju 1-sobni, 2,5-sobni ili 3,5-sobni stan.

Cene do 2.120 evra

Na raspolaganju su 24 apartmana. Jednosoban stan od 29,3 kvadrata košta 1.290 franaka (oko 1.370 evra). 2,5 sobe od 51 kvadrata dostupne su za 1.700 franaka (oko 1.800 evra), a 3,5 sobe od 60,7 kvadratnih metara za 2.000 franaka (oko 2.120 evra).

To ih čini izuzetno jeftinim po standardima grada Ciriha.

Na ulazu ispred zgrade mladiću je odbijena dozvola da pregleda stan. Zaboravio je dokumentaciju za prijavu sa formularom za registraciju, izvod iz registra naplate i identifikacioni dokument – iako je uprava to isticala u svojim oglasima.

Uprava dobija hiljade e-mail upita o stanovima, kaže čelnik preduzeća. Jednostavno, nije moguće razmatrati prijave putem mejla, navode nemački mediji, piše Feniks.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading