Umišlja dijagnoze: Otkrijte koji horoskopski znak je najveći hipohondar
Foto: Shutterstock

Devica

Devica je najveći hipohondar Zodijaka. Često ćete je sresti u Domovima zdravlja i bolnicama. Stalno ide na neke preglede i umišlja da je bolesna. U nekim slučajevima to može preći i u opsesiju.

Zato stalno čisti svoj dom, svako malo pere ruke, boji se virusa, bakterija, obavezno se vakciniše protiv gripa i zatvara se u kuću čim neko spomene virus. Ako imate visoku temperaturu ni ne pomišljajte da zovete Devicu.

Jarac

Njima je najteže da izađu na kraj s sopstvenim strahovima. A jedan od njih je i strah od bolesti. Sve je u redu dok je zdravlja – reći će vam Jarac. Ipak, njegov strah od bolesti je toliko jak da im je teško da se sa njim suoče, zato često izbegavaju odlazak od lekara.

Jarčevi će radije surfovati internetu i tražiti objašnjenja za simptome koje oseća. Od obične crevne viroze napraviće pravi haos. Panično se boji nemoći, a bolest je za njega upravo to. Nesposobnost da bude samostalan i da ne zavisi ni od koga.

Ribe

Ribe su sklone umišljanju stvari. Imaju bujnu maštu i često vide ono i čega nema. Tako je i s bolestima. Lako padnu pod uticaj panike, pa će i u ovoj epidemiji koronavirusa pronaći razlog zašto nešto ne mogu učiniti.

Otići će na bolovanje, osamiće se i izbegavaće kontakte s drugim ljudima. Ribe nekad potajno uživaju u nemoći, pa im hipohondrija nekad dobro dođe kao izgovor. Vole da se neko brine o njima, sklone su samosažaljevanju, pa umišljanje bolesti za njih ima itekako smisla, piše 24sata.hr.

Rak

Rakovi ne razmišljaju o bolestima, sve dok se ne pojave ozbiljnije zdravstvene smetnje. E tada nastaje panika.

Zna da ne sme da surfuje po internetu jer će tako doći do informacija koje mogu ukazivati na najgore. Skloni su da sakriju od drugih da nešto nije u redu i da se ne osećaju najbolje. Ipak, strah od najgoreg mu ne da mira. Zbog svoje preosetljivosti i sklonosti zamišljanju najgorih scenarija, hipohondrija ih retko može zaobići.

Vaga

Vage nisu paničari kad je u pitanju zdravlje, ali zdravstvene smetnje i sklonost umišljanju bolesti im pomaže u nečemu. Reč je o privlačenju pažnje. Pogledaj me, pomozi mi, budi uz mene, voli me – bolest Vagama služi da budu u centru pažnje.

Oni kašalj pretvaraju u ozbiljan bronhitis, a temperaturu u opasnu upalu pluća u nadi da će voljena osoba ostaviti sve i doći da ih neguju. Kod doktora neće otići, osim ako stvari ne odu predaleko. Reći će, nije to ništa, proći će, samo budi uz mene, to me leči.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading