NE ZAPOČINJITE NIŠTA NOVO Stiže pun Mesec 10. septembra i donosi burne promene
Foto: Shutterstock

Zajedno sa retrogradnim Merkurom, pun Mesec je često korišćen izgovor za lošu sreću i čudno ponašanje. Što je još gore pun Mesec i retrogradni Merkur se u septembru poklapaju, zbog čega astrolozi savetuju oprez.

Ovo je vreme osvešćenja, kada će nešto što je do sada bilo skriveno izaći na videlo. Upravo to će vam pomoći da okončate neke probleme za koje niste imali rešenje. Horoskop kaže i da verujete svojoj intuiciji, da se ne plašite da razmišljate van okvira i delujete spontano. Neka velika muka, za koju ste mislili da nema "leka", rešiće se i vama će laknuti.

Realizacija nekih starih planova i ideja će se ubrzati, moguć je povratak na zadatke i projekte na kojima ste nekada radili, a sve kako biste ih usavršili. Stare saradnje se obnavljaju, a ovog puta će uroditi plodom - očekuje vas uspeh.

Treba da budete oprezni ako se upuštate u neke nove projekte, bolje da ih odložite do 3-4. oktobra, kada Merkur počinje da povećava brzinu, krećući se u pravcu napred. Ali, ako morate da započnete neki novi posao ovih dana, ponašajte se kao da je reč o testu koji treba da položite i uložite svu svoju snagu. Generalno, druga faza lunarnog ciklusa, koju otvara pun Mesec, pogodnija je za dovršavanje starih stvari nego za započinjanje novih. Energija, koja je dostigla svoj vrhunac u vreme punog Meseca, počinje da jenjava i bledi do sledećeg mladog Meseca. Ovaj period nije pogodan za ulazak u nove projekte.

Od 10. septembra do kraja meseca ponovo se aktivira konfliktni aspekt između Urana – planete inovacija, novih smelih ideja, slobode i novina – i Saturna, koji u astrologiji simbolizuje ograničenja, konzervativizam, kritiku i kontrolu. Uran zahteva obnovu, a Saturn želi da ojača i sačuva postojeće sisteme, što će za svakog značiti nešto drugo, bilo da je vezano za posao ili privatni život. Ovaj period može da nas podseti na događaje iz života koji su se desili u februaru, junu i decembru 2021.

Čuvajte se u danima punog Meseca

Ovaj aspekt ima značajan uticaj na naše emocije i psihu uopšte. U danima blizu punog Meseca, posebno osetljivi ljudi mogu da osećaju da su preterano razdražljivi, anksiozni, da imaju poremećaj sna ili da su jednostavno emotivno nestabilni. Pun Mesec razotkriva naše emocije, čineći nas nemirnim i razdražljivim, ali razum, posebno uoči početka retrogradnog Merkura, može da nas izneveri. Dajte sebi priliku da se odmorite, nemojte da budete previše zahtevni prema sebi i ljudima oko sebe.

U danima blizu punog Meseca, obratite pažnju na svoje snove, jer mogu biti praktično proročki. Osobe sa hroničnim oboljenjima, posebno neuropsihijatrijskim poremećajima i oboljenjima kardiovaskularnog sistema, tih dana posebno treba da vode računa o sebi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading