SVI JE IMATE U KUHINJI Ovu namirnicu stavite na krpelja i sam će pobeći
Foto: Shutterstock

Krpelji će ostati na vašem telu nekoliko sati pre nego što se udube u vašu kožu. Najviše vole vlažne delove tela, poput stomaka, prepona, pazuha ili vrata ispod kose.

Zato je najbolje da se istuširate odmah po povratku sa putovanja i dobro operete kosu. Ako je krpelj ušao u kožu, možete ga ukloniti pincetom, ali morate tačno da znate kako da uhvatite ovog parazita da biste ga potpuno uklonili sa kože. Ako niste mnogo vešti, najbolje je da odete kod lekara i neka ukloni ovog parazita.

Međutim, svako od nas u kuhinji ima hranu zbog koje će ovaj parazit izaći sam od sebe. To je so, jer krpelji ne podnose ovu hranu.

Posolite mesto gde se krpelj nalazi i preko njega držite komad vate ili gaze 20 minuta. Krpelj neće imati vazduha, a so će obaviti svoj posao i izaći će.

Alkohol takođe pomaže

Pored soli, možete koristiti i alkohol. Parče vate ili gaze natopite alkoholom i nanesite brzim pokretima u smeru suprotnom od kazaljke na satu na mesto gde se krpelj nalazi. Zbog dejstva alkohola i zagrevanja kože, on će izaći, ali samo pazite da mu neki deo tela ne ostane u koži.

Ako nemate lekoviti alkohol, može se koristiti i rakija. Mesto gde krpelj nikako ne treba trljati uljem, jer će tako samo dublje ući pod kožu.
 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading