podočnjaci
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

izrazom koji je ispijen i sumoran sa podočnjacima, za vas donosimo 5 tehnika da pomoću šminke razvedrite oči. 

Color correcting tehnika

Kada su u pitanju tamni podočnjaci, pokrivanje klasičnim tečnim korektorom često nije dovoljno – modri, tamni kolutovi će se verovatno uvek nazirati. Osim toga, nanošenjem sloja na sloj tečnog korektora rizikujete da vaše lice izgleda dvodimenzionalno. Najbolja stvar koju možete da uradite da sakrijete podočnjake je da nanesete korektor u boji pre nanošenja korektora.

Ljubičastim tonovima se suprotstavljaju kajsija-narandžaste nijanse. Tapkanje korektora u boji kajsije na tamne kolutove, a zatim nanošenje tečnog korektora, učiniće da vaši podočnjaci budu dobro prekriveni tokom celog dana.

Pametno nanosite tečni korektor

Kada nanesete korektor u boji, nije poenta da nanesete i što više tečnog korektora preko. Šminkeri ističu da ga ne nanosite sve do donje linije trepavica, već samo u deo najtamnijeg područja podočnjaka, a zatim ga izblendajte prstom. Ako ga stavite previše blizu donje linije trepavice, rizikujete da vaša šminka izgleda neprirodno i ravno. 

Koristite bež olovku

 Kada se osećate umorno, a vaše oči to i pokazuju, važno je da posegnete za makeup proizvodima koji čine tamno područje svetlijim. Jedan od najvećih trikova koje šminkeri koriste na snimanjima kako bi proširili i probudili područje oko očiju jeste nanošenje bež olovke na donju liniju kapka. Ovo stvara iluziju šireg i svetlijeg izgleda.

Očetkajte obrve

O da, češljanje obrva može pomoći da umorne oči izgledaju življe. Jednostavan čin četkanja obrva pomaže da se podigne područje oko očiju, udaljavajući oko od bilo kojeg područja jake nadutosti. Četkajte pramenove obrva ka gore i u stranu, a sve fiksirajte gelom za obrve.

Stavite i hajlajter na prava mesta

Trik je da nanesete malu količinu hajlajtera na unutrašnji ugao oka i na spoljnu ivicu kosti obrva, odmah ispod same obrve. Hajlajter koji reflektuje svetlost stvoriće iluziju svetline, otvarajući oči kako bi se suprotstavile svakom nagoveštaju umora. Ključ ove tehnike jeste usvajanje principa - manje je više. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading