Zbog njih vaga neće pokazati veći broj na vagi: Namirnice koje ne goje
Foto: Shutterstock

Poznato je da se kod većine dijeta i režima ishrane ne preporučuju obroci u kasnim večernjim satima. Međutim, postoje određene namirnice koje imaju veoma mali broj kalorija, pa su dozvoljene uveče, ali, naravno, u umerenim količinama.

Mleko

Mleko sadrži triptofan - aminokiselinu koja može pomoći da brže zaspite. Pored toga, mleko je bogato kalcijumom i vitaminom D, koji poboljšavaju zdravlje kostiju.

Orašasti plodovi

Orašasti plodovisu bogati antioksidansima i odličan su izbor za kasne sate, jer će vas zasititi. Idealna količina bi bila pola šake.

Povrće

U večernjim satima treba jesti što laganiju hranu, pa se iz tog razloga preporučuje povrće. Ono ima veoma malo kalorija, a "zasitiće" vam želudac, te ga iz tog razloga nutricionisti preporučuju.

Ćuretina

U pitanju su nemasni proteini, koji će vas duže činiti sitim, a neće vam stvarati dodatne masne naslage. Pored ćuretine, možete jesti i nemasni sir.

Integralne žitarice

Namirnice bogate ugljenim hidratima pomažu u povećavanju triptofana u organizmu, ali ipak treba biti na oprezu - obrađeni ugljeni hidrati kao što su testenina, beli hleb ili čips uzrokuju nagli skok šećera u krvi. Međutim, integralne žitarice imaju suprotan učinak.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading