Bez hemije: Napravite prirodnu farbu za kosu
Foto: Shutterstock

U poslednje vreme svedoci smo da sve više žena ima problem sa kosom, bilo da je reč o opadanju ili iritiaciji temena.

I, kao po nekom pravilu, sve one počinju da menjaju rutinu, a prvo što promene jeste farba za kosu. Jer, budimo realni, teško da danas postoji žena koja se ne farba. Mi vam preporučujemo da pokušate sa prirodnom farbom sa kosu, koju bez problema možete napraviti i sami, kod kuće. Istina, nije za sve nijanse, već uglavnom za brinete.

Dakle, imate svetlosmeđu boju kose, primećujete da su vam se pojavile sede, a ne biste da se farbate ili želite da isprobate prirodno sredstvo, bez hemije?

Beli luk vam može pomoći. Pomešajte usitnjenu koru hrastovog drveta sa ljuskama belog luka i dobićete potpuno prirodnu i postojanu boju za kosu. Naime, sve što treba da uradite jeste 2-3 kašike osušene hrastove kore smrvljene su u prah pomešate sa jednom do dve kašike usitnjenih ljuski belog luka, a  onda tome dodate čašu kipuće vode. Kada se lepo sjedinite, nanesete na kosu i držite minimano tri sata. Prekriće vam sede, ali moraćete češće da je nanosite.

Ipak, obzirom da je 100% prirodna, trud se itekako isplati, a vaša kosa biće vam zahvalna što je ne tretirate štetnim hemikalijama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading