Ne očajavajte: Ukoliko ste presolili jelo ovo je najbolje rešenje
Foto: Youtube/Printscreen

Postoje načini da rešite ovaj problem i uživate u ukusu spremljenog jela.

Kako da smanjimo začinjenost hrane

Mlečni proizvodi

Jedan od najboljih načina za suzbijanje previše začinjene hrane je dodavanje mlečnih proizvoda: punomasno mleko, pavlaka, jogurt, sir ili pavlaka.

Šećer

Šećeri pomažu u neutralisanju toplote kao što je čili paprika. Zato pokušajte da dodate malo šećera ili meda kako biste uravnotežili ljute ukuse.

Povećajte ostale sastojke

 Smanjite ljutinu dodavanjem više glavnih komponenti. To može da znači više čorbe, mesa ili povrća, u zavisnosti od toga šta pravite.

Skrob

Kako biste ublažili pikantnost obroka okrneite se neutralnim ukusima. Testenini, pirinču ili hlebu.

Dodajte malo kiseline

Kisele tečnosti poput sirćeta, limuna ili iseckanog paradajza mogu da preseku začinjenu hranu.

Komentari (0)

Loading