Naprskajte ovo sredstvo, na mesta gde se pojavila buđ, za 10 minuta zid će izgledati kao da ste okrečili
Foto: Pixabay

Crne tačkice na zidovima obično se stvaraju zbog pukotina, loše gradnje, napslih cevi ili neotvaranja prozora prilikom tuširanja. Još jedan uzrok prevelike vlage u prostorijama je sušenje veša zimi u zatvorenom prostoru.

Osim što narušava estetski dojam, plesan je štetna i za zdravlje jer je udišemo. Evo kako je se možete rešiti:

Hidrogen peroksid

Ovo je poznati izbeljivač koji će ukloniti tragove plesni. Tri-postotni hidrogen peroksid ulijte u bocu s raspršivačem i poprkajte po plesnivim mestima. Ostavite da deluje oko 10 minuta i prebrišite.

Alkoholno sirće

Sirće takođe ulijte u bocu s raspršivačem i poprskajte po crnim mrljama. Ako vam se ne sviđa njegov miris, možete mu dodati par kapi nekog eteričnog ulja.

Soda bikarbona

Mrlje možete očistiti i običnom sodom bikarbonom ili još bolje – pomešajte je sa sirćetom.

Ulje čajevca

Ovo ulje ne upotrebljava se samo za negu kože i kose već je odlično i za dezinfekciju doma. Pomešajte dve kašičice ulja sa 450 ml vode i mešavinu ulijte u bočicu. Pre upotrebe je protresite i poprskajte po površini i pustite da se suši.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Pera

14.08.2021 14:20

Avganistanci na kosovu: vidite zamisli one hitlerovske od amerike britannije nemačke. Srbi će kad tad tu politiku proterati. Vlade ovih zemalja i dalje razvijaju ne poverenje kod Srba i drugih naroda