Pas koji je spasio Svetsko prvenstvo u fudbalu
Foto: Shutterstock

U martu te davne 1966. lopovi su ukrali trofej Svetskog prvenstva četiri meseca pre nego će se ono održati u Engleskoj, piše magazin „Pas“. Trofej je ukraden tokom izložbe u Vestminsteru.

Skotland jard je nudio da isplati 15.000 funti u zamenu za trofej, međutim, tokom akcije predaje novca policija je uhapsila Edvarda Bečlija, koji je, ispostaviće se, bio samo posrednik i nije imao trofej, pa je dve godine proveo u zatvoru. Istraga je tapkala u mestu, sve dok David Korbet nije izveo svog ljubimca u šetnju. Pikls je ubrzo namirisao jedan paket, no iako je postojao strah da je u paketu bomba zbog čestih napada IRA u to vreme u Engleskoj, Korbet je ipak odlučio da otvori paket koji je zainteresovao psa.

Pas koji je spasio Svetsko prvenstvo u fudbalu

Foto: Shutterstock

 

- Otvorio sam ga i video natpise - Brazil, Zapadna Nemačka, Urugvaj. Otišao sam kući i rekao ženi da mislim da sam našao pehar Svetskog prvenstva - rekao je Korbet.

Policija je neko vreme sumnjala da je Korbet odgovoran za krađu, ali je kasnije pušten uz nagradu od 5.000 funti, dok je Pikls proglašen za psa godine i dobio je godišnju zalihu hrane.

Nakon što je preminuo 1967, Piklsova ogrlica izložena je u Nacionalnom fudbalskom muzeju u Mančesteru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading