Kleopatra je izgledala nekoliko decenija mlađe, a lice je umivala ovim sokom
Foto: Shutterstock

Famozna Kleopatra je slovila za vrlo mudru ženu, sjajnog diplomatu i komandanta, ali i velikog hedonistu, koja je primenjivala mudre savete svojih družbenica, pa tako i za negu lica.

Shodno tome kraljica helenističkog Egipta iz dinastije Ptolemejida je svako jutro, bez izuzetka lice umivala limunovim sokom. To je zapravo voćni koktel za lice, ali prirodni, a još je bolji efekat nego onaj koji se postiže kozmetičkim tretmanom.

Bilo bi idealno ukoliko bi svako jutro umili lice limunovim sokom i to držali nekoliko minuta.

U staklenu posudu sa recimo litrom, litrom i po vode, stavite iseckan limun, koji danima ispušta kiselinu koja postaje sve jača intenzivnija, a samim tim i delotvornija na vaše lice.

Kleopatra je izgledala nekoliko decenija mlađe, a lice je umivala ovim sokom

Foto: Shutterstock

 

 

Povremeno dodajite u tu posudu dodajite po koji svež komad limuna, a možete ubaciti i ljusku nakon isceđene limunade, koja takoje u ostacima svoje unutrašnjosti ima dosta vitamina i kiseline. Vodu i dodajite svaki treći, četvrti dan, po recimo jednu šolju.

Preporuka je da se limun za ovu upotrebu prethodno opere u sodi bikarboni.

Kada se jednom naviknete na ovaj tretman, poželećete čak i na putovanjima da ga koristite. Pošto ovu limunovu vodi nije praktično nositi i praviti u hotelu, u tom slučaju isecite limun i direktno njime utrljajte lice, nanesite voćni sok.

Vodu sa limunom povremeno promenite i operite posudu, ubacite novi lumun, a kada ugledate zelenu buđ, to ne znači da sve treba da prospete, jer ta buđ nije štetna i prljava za lice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading