Bolje nego iz pekare: Kiflice sa džemom
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 jajeta
  • 500 g brašna
  • 1 kašičica kvasca
  • prema potrebi voda
  • 1 dl ulja
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 250 g margarina
  • po želji džem
  • za posipanje šećer u prahu

Priprema:

Pomešajte kvasac sa šećerom i malo tople vode i ostavite 5-10 minuta. U posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, so i promešajte. Dodajte aktiviran kvasac, jaja i ulje, pa zamesite testo. Pokrijte i ostavite da odstoji. Zatim premesite i podelite na 6 delova.

Razvucite 5 jufki i svaku pospite sa rendanim margarinim i slažite jednu na drugu. Zatim razvucite i šestu i stavite preko. Na nju ne ide margarin. Zatim i to razvucite i isecite na trouglove i filujte.
Pecite na 200°C dok ne porumene. Kada su gotove pospite šećerom u prahu.

Komentari (0)

Loading