Malo ko ga ne voli: Mini čizkejk sa jogurtom
Foto: Shutterstock

Za koricu:

  • 18 krekera
  • prstohvat soli
  • 4 kašike putera, istopljenog

Za fil:

  • 2 šolje grčkog jogurta
  • 225 g krem sira, sobne temperature
  • 1 šolja šećera
  • 3 jaja
  • 1 i po kašičica čistog ekstrakta vanile
  • prstohvat cimeta
  • prstohvat soli

Za preliv:

  • 1 i po šolja semenki nara
  • 2 kašike melase od nara

PRIPREMA:

Zagrejati rernu do 200 stepeni. Lagano premazati uljem dva kalupa za mafine. Za pripremu kore potrebno je u procesoru za hranu usitniti krekere, pa ih prebaciti u posudu srednje veličine. Dodati im so i dobro promešati. Po smesi sipati istopljeni puter i mešati dok se mrvice ravnomerno ne navlaže. Staviti 2 kašike smese u kalup za mafine i potisnuti da se formira ravan sloj. Ponavljati dok ima mrvica. Koru peći u rerni do 5 minuta, a zatim je ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi.

Za pripremu fila potrebno je u procesoru za hranu izmiksati jogurt sa krem sirom i šećerom. Potrebno je da se dobije glatka masa. Dodati zatim jaja, ekstrakt vanile, cimet i so, pa miksati još minut. Na svaku ohlađenu koru staviti oko 1/3 šolje fila za čizkejk. Smanjiti rernu na 170 stepeni i vratiti da se fil zapeče, oko 15 minuta.

Nakon toga ostaviti da se potpuno ohlade kora i fil, pa svaki mini čizkejk izvaditi na tanjir iz kalupa i odložiti u frižider, najmanje na pola sata. Za pripremu preliva semenke nara je potrebno pomešati sa melasom i po jednu kašiku staviti na svaki mini čizkejk.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading