STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Domaći podvarak od kisleog kupusa i kobasica, zimski specijalitet
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

2 glavice kiselog kupusa

2 para prodimljenih kobasica
2 glavice crvenog luka
4 čena belog luka
2 kašike suvog biljnog začina
1 kašičica bibera
1 ravna kašika začinske paprike
2 dl ulja

Priprema:

Iseckati glavicu kiselog kupusa tako što će te je iseći na pola, osloboditi korena i seći isto kao i crveni luk. Tako uradite sa obe glavice, stavite u šerpu sa 2 dl vode pa dinstajte dok ne omekša.

Kobasice stavite u šerpu pa dodajte 2 dl vode i isto toliko ulja. Dinstajte dok voda ne ispari pa kada počnu da se peku sklonite sa šporeta.

U prodinstan luk stavite ostale sastojke i dinstajte još 5 minuta pa i njega skinite sa šporeta.

Kupus, luk i kobasice sjedinite, stavite u rernu pa sačekajte da dobije kako kažu zlatnu boju. Kada bude ovakav služite ga uz pivo ili neko dobro belo vino sa kiselom vodom. Prijatno!!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading