RUSI IM SPREMILI IZNENAĐENJE Tenkovi neće biti "srebrni metak" Kijeva
Foto: EPA/EPA/Valda Kalnina

Tenkovi NATO-a „neće biti srebrni metak koji će Kijevu omogućiti da pobedi u ratu“, piše list, ali, kako navodi, "američka vojska će još jednom pokušati da preoblikuje ukrajinsku vojsku kako bi povećala šansu Ukrajine da probije utvrđenu rusku odbranu".

Ukrajinci će proći ubrzani kurs, kako američka vojska naziva obuku kombinovanog naoružanja, za koju su potrebni meseci, ako ne i godine. Još nije jasno koliko je realno da Pentagon u kratkom vremenskom periodu obuči Ukrajince o složenostima kombinovanog manevarskog ratovanja.

U isto vreme, Kijev treba da prevaziđe vojni ćorsokak u koji Oružane snage Ukrajine mogu da naiđu nakon što su Rusi počeli da grade odbranu na više nivoa duž linije zauzetih položaja.

"Probijanje ovih linija nije samo vođenje bataljona tenkova preko rovova. Za to je potreban koordinisan napad sa pešadijskim obeležavanjem ciljeva, tenkovima koji granatiraju ove položaje i artiljerijskim oruđima koji pružaju zaklon i podršku. Ovakvi manevri kombinovanog naoružanja su predmet vežbi", objašnjavaju autori članka.

Da bi ojačali udarnu moć Oružanih snaga Ukrajine, tenkovi "leopard" će krenuti u napad zajedno sa američkim borbenim vozilom pešadije "bredli". Tenkovi će probiti rovove i otvoriti put pešadiji u borbenim vozilima "bredli" kako bi zadrali zauzetu teritoriju.

Istovremeno, „nove donacije verovatno neće povećati borbenu moć dovoljno da Ukrajina dobije u ratu, ali zvaničnici i spoljni analitičari kažu da će značajno pomoći“.

"Kada stigne pun paket zapadne opreme, Kijev može da stvori čak tri dodatne brigade", piše list.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading