"NE MOŽETE SE SAKRITI OD NAS, A KADA KONAČNO KRENEMO U NAPAD..." Američki pukovnik o dve poruke ruskih raketnih napada (VIDEO)
Foto: Alo ilustracija

- Ne možete se sakriti od nas, a kada konačno krenemo u napad, udarićemo na isti način kao što smo sada udarali, ali će naš udarac biti mnogo žešći, i biće mnogo više meta u celoj zemlji - tvrdi Mekregor da je ruska poruka Ukrajini.

Tri Putinova zadatka

Rusija je uspela da ispuni jedan od važnih zadataka NVO, na koji niko nije obraćao pažnju, rekao je Jakov Kedmi, bivši šef izraelske obaveštajne službe "Nativ" u emisiji Veče sa Vladimirom Solovjevim.

Prema rečima eksperta, na samom početku specijalne vojne operacije, Rusija je imala tri zadatka: politički, operativni i strateško-vojni.

Poslednji zadatak je, kako je naglasio Kedmi, sjajno obavljen. Analitičar ima u vidu prijem Hersonske oblasti u sastav Ruske Federacije, pošto je ovaj korak minimizirao rizik od invazije Oružanih snaga Ukrajine na Krim.

Jakov Kedmi je napomenuo da, da su Oružane snage Ukrajine koncentrisale dovoljno snaga i zapadnog naoružanja u Hersonskoj oblasti, Ruska Federacija teško da bi mogla da odbrani Krim. On ističe da je Hersonska oblast u sastavu Ukrajine bila najozbiljniji problem za bezbednost ruskog Krima. Međutim, sada je Hersonska oblast postala deo Ruske Federacije. Upravo ovaj region, prema rečima Kedmija, pruža kopneni koridor poluostrvu.

Sve vesti sa fronta pratite na Telegramu!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading