Ismail Hanije apel
Foto: Tanjug/AP/Tanjug

''Pozivam sve bratske zemlje, našu braću u Egiptu, našu braću u Turskoj, našu braću u Kataru, kao posrednike, i evropske zemlje da preduzmu mere da obuzdaju (izraelsku) agresiju i spreče operaciju u Rafi, kao i na potpuno povlačenje (izraelske vojske) iz Pojasa Gaze i završetak napada na Gazu“, rekao je on u intervjuu za agenciju Anadolija.

Hanije je naglasio da, ako dođe do izraelskog napada na Rafu, Palestinci neće ''mahati belom zastavom'', a da su ''pokreti otpora'' u enklavi spremni da se brane. Ističući da Izrael nije prihvatio prekid vatre u Gazi uprkos svim pregovorima, Hanije je rekao da je cilj Tel Aviva da povrati taoce, a potom ponovo pokrene rat u Gazi.

Ismail Hanije apel

AP/Tanjug

 

On je dodao da je Izrael predložio mali broj ljudi za razmenu zatvorenika, uprkos tome što je od 7. oktobra uhapsio skoro 14.000 Palestinaca sa Zapadne obale i iz Gaze.

Govoreći o tenzijama između Irana i Izraela, Hanije je ocenio da one ukazuju na to da izraelski premijer Benjamin Netanijahu želi da stvori okvir za regionalni rat, kao i da SAD žele da budu deo vojnog fronta protiv Teherana.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading