Gaza
Foto: AP/Ohad Zwigenberg (STF)

"Američka administracija pokazala je prihvatanje plana koji je prethodno predstavila okupaciona vlada u vezi sa vojnom operacijom u Rafi, u zamenu za nesprovođenje velikog napada na Iran", rekao je neimenovani egipatski zvaničnik za katarski medij Al-Arabi al-DŽadid.

On je dodao da se Egipat priprema za moguće posledice invazije na Rafu, gde se, kako navodi izraelski medij, smatra da se nalaze četiri bataljona palestinske militantne grupe Hamas i preko milion civila koji su tu izbegli iz drugih delova Pojasa Gaze, a sumnja se da se tu nalaze i vođe Hamasa i izraelski taoci.

Izraelski javni servis Kan preneo je juče, pozivajući se na neimenovanog izraelskog zvaničnika, da je premijer Izraela Benjamin Netanijahu promenio plan za odgovor na napad Irana posle razgovora sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom.

Neimenovani izraelski zvaničnik je pojasnio da će se odgovor Izraela desiti, ali da će biti drugačiji od planiranog.

Iran je u noći između subote i nedelje izvršio napad dronovima i balističkim i krstarećim raketama na Izrael kao odmazdu zbog napada 1. aprila na iranski konzulat u Damasku, za koji je okrivio Izrael.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading