Netanjahu
Foto: Alo/Foto Iilustracija

"Oni svi imaju razne predloge i savete. Ja to cenim. Ali želim da bude jasno - mi ćemo naše odluke donositi sami i izraelska država će učiniti sve što je neophodno da se odbrani", rekao je Netanijahu posle sastanka sa ministrima spoljnih poslova Velike Britanije i Nemačke, prenosi Gardijan.

Ranije danas je britanski ministar spoljnih poslova Džejms Kameron izjavio da je došao na sastanak da bi iskazao solidarnost sa Izraelom, ali i da se nada da će njegov odgovor na napad Irana biti "pametan i ograničen što je više moguće", preneo je Bi-Bi-Si njuz.

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok je posle sastanka upozorila, kao i Kameron, da na Bliskom istoku ne sme da se desi eskalacija sukoba. "To ne bi nikome bilo od pomoći, ni sigurnosti Izraela, ni desetinama taoca koji su i dalje u rukama Hamasa, ni mnogim ljudima u Iranu koji pate pod tim režimom, ni ostalim državama u regionu koje prosto žele da žive u miru", rekla je Berbok.

Predsednik Irana Ebrahim Raisi je danas, povodom parade uoči Dana vojske, upozorio da naredna iranska uzvratna operacija protiv Izraela ne bi bila "ograničena", dodajući da je prethodna ''Operacija iskreno obećanje'' bila kažnjivog, ali ne i sveobuhvatnog karaktera. Iran je u noći između subote i nedelje izvršio napad dronovima i balističkim i krstarećim raketama na Izrael kao odmazdu zbog napada 1. aprila na iranski konzulat u Damasku, za koji je okrivio Izrael.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading