AMERIČKI ŠAMAR UKRAJINI Oglasio se portparol Bele kuće (VIDEO)
Foto: Alo/shutterstock

Pošto je Pentagon saopštio da su američke snage presrele "desetine" raketa i dronova lansiranih protiv izraelske teritorije, Kirbija su na konferenciji za novinare upitali "zašto SAD ne mogu da učine isto za kijevski režim".

- Različiti sukobi, drugačiji vazdušni prostor, drugačije pretnje. Predsednik Džozef Bajden je od početka sukoba u Ukrajini bio jasan da SAD neće učestvovati u tom sukobu u smislu borbi - kazao je Kirbi.

Prethodno o tom pitanju se oglasio i ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvid Kameron, čiji su borbeni avioni oborili nekoliko iranskih dronova.

Upitan zašto britanska avijacija ne može da obara dronove iznad Ukrajine, on je odgovorio da je to "zanimljivo pitanje".

Kameron je ujedno i istakao da je London "učinio više od bilo koje druge zemlje pojedinačno da pomogne Kijevu", napomenuvši da se mora izbeći direktna konfrontacija između NATO-a i Rusije.

- Ako želite da izbegnete eskalaciju, ono što treba da se izbegava je da se trupe NATO-a direktno sukobe sa ruskim trupama. To je prava opasnost od eskalacije - objasnio je šef britanske diplomatije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading