RUSKI PREDSEDNIK DOBIO POHVALE SVETSKOG LIDERA Putin je strateg, pobednik i bori se za ono za što su se njegovi preci već borili
Foto: Ilustracija

„Predsednik Putin je pre svega strateg, uspešan lider-pobednik, veliki lider Rusije i sveta i bori se za ono za što su se njegovi preci već borili“, rekao je Maduro u autorskoj emisiji „Sa Madurom plus“ na TV kanalu „Venezolana de television“.

Predsednik je istakao da mu se ne sviđaju naslovi u pojedinim medijima o „okončanju blokade” jer je „to bila pobeda Crvene armije nad nacistima koje su potukli”.

Maduro je podsetio da je blokada Lenjingrada bila najduža u istoriji čovečanstva, te da je za to vreme poginulo milion stanovnika grada – ljudi su umirali od gladi, hladnoće i metaka.

„Pobeda i oslobođenje Lenjingrada na kraju je dovelo do zauzimanja Berlina, poraza Hitlera i sloma nacista“, naglasio je venecuelanski lider.

„Sovjetski Savez oslobodio je čovečanstvo od nacizma“, rekao je Maduro i naglasio da je „Hitlera odnegovao imperijalizam kako bi izvršio invaziju na Sovjetski Savez“, te da su tada iz „Vašingtona aplaudirali antisemitizmu“.

„Moramo da zapamtimo da su Crvena armija, Sovjetski Savez oslobodili Jevreje, koncentracione logore, da su dali prvo parče hleba tom napaćenom narodu, mom bratskom jevrejskom narodu. U potpunosti smo solidarni sa predsednikom Putinom koji je tokom blokade izgubio starijeg brata, došao na njegov grob da položi cveće i kaže: Rusija živi, ide napred i pobediće!“, rekao je Maduro, a njegove reči su propraćene aplauzom prisutnih u studiju, piše Sputnjik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading