Iran
Foto: Shutterstock/FOTO Shutterstock

Agencija je istakla da je on komunicirao sa stranim službama, uključujući Mosad, kao i da je za njih prikupljao poverljive informacije.

Rečeno je da je agent predao poverljive informacije jednom oficiru Mosada u cilju, kako se navodi, propagande grupa i organizacija suprotstavljenih Iranu. Nije rečeno gde je izvršena navodna primopredaja informacija. Nije jasno ni kada je agent uhapšen, ali je Irna javila da je njegova žalba odbijena.

Pogubljenje je izvršeno u zatvoru u gradu Zahedanu, u provinciji Sistan-Beludžistan, na jugoistoku Irana. Samo dan ranije militanti u toj provinciji napali su policijske stanice i ubili 11 pripadnika obezbeđenja i ranili njih nekoliko.

Dva pripadnika militantne grupe Džaiš al-Adl ubijena su u sukobima koji su usledili. Državna sahrana policajaca obavljena je danas.

Provincija Sistan-Beludžistan, koja se graniči sa Avganistanom i Pakistanom, dugo je bila poprište čestih sukoba između snaga bezbednosti i sunitskih militanata. Većinu stanovništva pokrajine čine sunitski muslimani, dok su Iranci većinom šiiti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading