PUTIN PRETI PRAZNOM PUŠKOM?! Bivši agent KGB-a izneo šok tvrdnje o ruskom nuklearnom arsenalu
Foto: Printscreen/Youtube

Rat u Ukrajini bliži se godišnjici koja pada u petak 24. februara. Ceo svet mesecima unazad strahuje od eventualne upotrebe nuklearnog oružja koje poseduje ruska armija.

Često su i ruski zvaničnici upozoravali upotrebom takvog oružja, ali samo ukoliko njihova zemlja bude napadnuta istim tipom raketa.

Prema tvrdnjama bivšeg špijuna Sovjetskog Saveza koji je radio u ruskoj tajnoj službi KGB-u u vreme dok je i aktuelni ruski predsednik Vladimir Putin bio agent iste službe, Ruska Federacija navodno više NE POSEDUJE nuklearno oružje!

Ovu vest otkriva nemački "BILD" koji nije otkrio ime i prezime bivšeg špijuna Sovjetskog Saveza koji je otkrio ovu informaciju. Nemački list nije mogao da proveri verodostojnost ove tvrdnje.

Prema ruskoj nuklearnoj doktrini (Osnovi državne politike Ruske Federacije u oblasti nuklearnog odvraćanja od 2020. godine), upotreba nuklearnog oružja od strane Rusije je moguća ako neprijatelj upotrebi ovu ili druge vrste oružja za masovno uništenje protiv Ruske Federacije i njenih saveznika.

Ukoliko se dobiju pouzdane informacije o lansiranju balističkih projektila za napad na Rusiju i njene saveznike, uticaju neprijatelja na objekte neophodne za uzvratna dejstva nuklearnih snaga, kao i u slučaju agresije na Ruske Federacije uz upotrebu konvencionalnog naoružanja, kada je ugroženo samo postojanje države.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading