KINA SE UKLJUČUJE U RAT Važan dokument u pripremi!
Foto: EPA/XINHUA/YAO DAWEI

Kina će do kraja februara pripremiti dokument u kojem će izneti svoj stav za političko rešavanje sukoba u Ukrajini, izjavio je na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji šef Kancelarije za spoljne poslove CK KP Kine Vang Ji.

- U dokumentu ćemo ponoviti predloge koje je izneo predsednik Kine Si Đinping, između ostalog, o neophodnosti poštovanja teritorijalne celovitosti i suvereniteta, poštovanja ciljeva i principa Povelje UN, neophodnosti da se ozbiljno odnosimo prema zakonitim strahovanjima u sferi bezbednosti i da podržavamo sve napore koji mogu da doprinesu da se sukob reši mirnim putem - naveo je Ji.

KINA POSLALA JASNU PORUKU I AMERICI I RUSIJI!

Takođe, kineska strana će ponoviti tezu o tome da se nuklearni ratovi ne smeju voditi i da takav rat niko ne može da dobije i pozvati da se istupi protiv napada na nuklearne elektrane i nuklearne objekte s ciljem da se spreči nuklearna katastrofa.

- Moramo zajedno da se usprotivimo svakoj primeni hemijskog i biološkog oružja bez obzira na okolnosti. Naši napori kao doprinos miru će se nastaviti - dodao je Ji.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading