PUTIN IDE NA SUD? Ruski predsednik napravio kobnu grešku!
Foto: EPA/SERGEY GUNEEVSPUTNIK/KREMLIN / POOL

''Važno mi je da skrenem pažnju na kontradikcije i nepravdu zakona koje Putin usvaja i potpisuje, ali koje on sam ne poštuje'', rekao Juferev za Rojters.

Agencija podseća da je Putin juče odstupio od zvaničnog narativa kada je rekao novinarima ''Naš cilj nije da dajemo vetar u leđa sukobu, već naprotiv, da okončamo ovaj rat'', kao i da je ruski predsednik u martu potpisao zakone koji propisuju visoke novčane i  zatvorske kazne za širenje "namerno lažnih informacija" o oružanim snagama.

Juferev je naveo da zna da taj pravni spor neće nikuda dospeti, ali da ga je podneo kako bi razotkrio ''lažljivost'' sistema.

PUTIN IDE NA SUD? Ruski predsednik napravio kobnu grešku!

SERGEY GUNEEVSPUTNIK/KREMLIN / POOL

 

''Što više o tome budemo pričali, više ljudi će sumnjati u Putinovo poštenje, nepogrešivost i njemu će padati podrška'', smatra Juferev.

U otvorenom pismu i prigovoru koji je podneo ministarstvu unutrašnjih poslova, Juferev je zatražio od tužilaca da procesuiraju Putina po zakonu o širenju lažnih vesti o akijama ruske vojske.

Juferev je rekao da su kritičari Putinovog režima koji su javno sukob u Ukrajini nazivali ratom pretrpeli oštre kazne i ocenio da većina Rusa razume šta se zaista događa u Ukrajini.

''Rat je u ruskom društvu zastrašujuća reč. Sve nas vaspitavaju bake i deke koji su preživeli Drugi svetski rat, i svako zna izreku ''Samo da ne bude rata''', rekao je Juferev.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Mr. K

23.12.2022 19:09

To se neko šali. Kad ste čuli da je neki američki predsednik koji je naredio bombardovanja i ratove uhapšen i izveden pred sud. Oni si uvek nevini i zaštićeni kao beli medvedi.