OČISTILI IH ZA 24 SATA, SVE IH POBILI Munjevita akcija Rusa i saveznika
Foto: Youtube/Printscreen/World Wide Video News

Teroristi su 28. novembra zauzeli malo selo, koje se nalazi nekoliko kilometara severno od ključnog grada Sukna u istočnom Homsu. Tada su branioci sela bili iznenađeni i primorani da se povuku.

Ovo je bila jedna od retkih prilika u kojima su ćelije ISIS-a uspele da nametnu kontrolu nad urbanim centrom u centralnom regionu nakon kolapsa njihovog "kalifata" 2018-2019. godine.

Sirijski novinski izvori javili su da je SAA ponovo zauzela Kavm u brzom napadu koji je direktno podržala ruska vojska. Nekoliko terorista ISIS-a je ubijeno, ranjeno ili zarobljeno tokom napada koji je završen u roku od 24 sata.

Ćelije ISIS-a verovatno nisu planirale da ostanu predugo u Kavmu. Moguće je da su teroristi samo hteli da opljačkaju zalihe koje su im preko potrebne, poput hrane, goriva i lekova.

Preostali teroristi u centralnoj Siriji bili su pod velikim pritiskom SAA i njenih saveznika. Njihove glavne linije snabdevanja, koje prolaze kroz zapadnu oblast Deir ez Zora i južnu oblast Rake, bile su poremećene poslednjih nekoliko meseci kao rezultat ponovljenih vojnih operacija.

Pobuna ISIS-a u centralnom regionu verovatno se neće završiti u bliskoj budućnosti. Ipak, teroristi se bez sumnje bore da nastave da deluju u surovoj pustinji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading