"PUTINU NE TREBA NUKLEARNA RAKETA, VRATIĆE AMERIKU U 19. VEK" Šok izjava bezbednosnog stručnjaka, panika u SAD
Foto: Ilustracija

Rat u Ukrajini traje više od tri meseca, a kraj se ne nazire. Prema rečima vojnih i tehnoloških stručnjaka, Vladimir Putin bi u slučaju nužde mogao da posegne za oružjem koje bi "Sjedinjene Američke Države vratilo u 1820. godinu".

Postignut dogovor o zabrani izvoza ruske nafte u EU - Alo.rs

"Automobili na daljinsko upravljanje, strujne mreže, hidroelektrane, pa čak i bolnice - sve je povezano na internet u nađem društvu. Vladimir Putin, ili terorista, bi mogao da prouzrokuje ‘sajber 9/11‘ koji bi u potpunosti uništio naše društvo. Ako bi se to desilo, naši supermarketi bi se ispraznili za jedan dan, ne bi bilo struje, a transportne linije po zemlji bi bile totalno paralisane", rekao je O‘Daud, američki milijarder i menadžer za softversku bezbednost.

On je izrazio svoje sumnje i strahove u vezi ovog potencijalnog apokaliptičnog dana za narod Sjedinjenih Američkih Država. Prema njegovim rečima, sajber napad može biti i gori od nuklearnog napada, a narod uopšte nije svestan toga.

"Odjednom bismo se instant vratili u 1820. godinu, život bi bio kao u to vreme. Bila bi totalna katastrofa", navodi O‘Daud.

On je softverski inženjer koji je kreator bezbednih operativnih sistema koji koriste ministarstvo odbrane SAD, kao i aero-saobraćaj, uključujući i NASA.

"Kada bi sve nestalo, ne bismo više ni razmišljali o klimatskim promenama, kao ni o porezima. Ne bismo mislili ni o čemu drugom osim o pukom preživljavanju. Ovaj problem postao je mnogo veći od trenutka kada je Rusija napala Ukrajinu", dodao je O‘Daud.

Osvrnuo se i na odnose Rusije sa zapadnim svetom.

"Ovaj rat je povećao tenzije zapadnog sveta i Rusije. To povećava verovatnoću sajber napada na našu infrastrukturu. Da bi nas uništio, Putinu nije potrebna nuklearna bomba već sajber bomba", zaključio je O‘Daud.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading