PUTINOV ČOVEK STIGAO U SRBIJU SA POVERLJIVIM INFORMACIJAMA Zapad spreman na opasne podvale kako bi ucenjivao našu državu
EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO

Direktor ruske Spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin stigao je u Beograd kako bi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću predočio na kakve je sve podvale spreman Zapad kako bi ucenjivao našu državu.

Ljudi iz oblasti bezbednosti u razgovoru navode da su Rusi uvek davali proverene i precizne informacije, kao i to da je poseta Nariškina Srbiji pravovremeno upozorenje na jake ucene sa zapada.

Analizirajući motive dolaska Nariškina, penzionisani potpukovnik KOS Ljuban Karan ni najmanje ne sumnja u to da je Putinov čovek od poverenja stigao kako bi zvaničnom Beogradu preneo poverljive informacije o mogućim ucenama Zapada, pre svega u nastavku dijaloga oko statusa Kosmeta.

– Ruska služba SVR, kojom rukovodi Nariškin, u Beogradu je po nalogu Putina da još jednom pokaže našoj vlasti kako nam se interesi poklapaju. Nama je cilj da budemo vojno neutralni, a njima da nas u tome podrže i ukažu na sve moguće pritiske i provokacije od strane SAD, EU ili NATO.

Tako jaka služba odlično zna kakvi sve ti pritisci mogu da budu, a očekuju nas sigurno i složeniji i veći. SVR nam pruža brdo informacija da znamo šta sve Zapad može da nam “skuva” u obliku konkretno formulisanih uslova i ucena – objašnjava ovaj bezbednosni stručnjak.

RUSI NE PODVALJUJU

Karan kaže da ovo ne bi bio prvi put da nama Rusi daju obaveštajne podatke.

PUTINOV ČOVEK STIGAO U SRBIJU SA POVERLJIVIM INFORMACIJAMA Zapad spreman na opasne podvale kako bi ucenjivao našu državu

Foto: Youtube/Printscreen

 

– Oni su nam dosad davali objektivne, proverene i veoma precizne informacije, bez podvala kojima su pribegavale zapadne strane službe, koje su nas često obmanjivale. Rusi sa svojom širokom mrežom mogu da upecaju mnogo podataka koje mi nismo u stanju i zbog toga su nam od velike pomoći – navodi Karan.

HITNA RAZMENA

Profesor bezbednosnih nauka Miroslav Bjegović smatra da je sastanak Vučića i Nariškina u Beogradu proizašao iz potrebe hitne razmene informacija obaveštajnih službi dve države.

– Poseta prvog čoveka ruske Spoljne obaveštajne službe dovoljno govori o jako bliskim odnosima sa našim sistemom nacionalne bezbednosti u vidu razmene značajnih i poverljivih podataka i informacija o stepenu ugroženosti Srbije. Ne sumnjam da je naglasak ovog susreta bio na bezbednosnim pretnjama i pritiscima iz sveta i regiona usmerenim na predsednika Vučića – tvrdi dr Bjegović.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Ruzica

08.07.2021 18:56

Pa to primecuje i obicni narod, pocev od CG, pa nastavljaju i ostali da lazu i klevecu Srbiju. Treba u nase knjige istorije uneti cinjenicu da je CG bila kolovodja protiv Srbije i njenog naroda, kako bi mladi znali ko nam je prijatelj, a ko neprijatelj. Hvala Rusima sto brinu o nama. U ove stvari treba ukljuciti i Kinu.

Majda

08.07.2021 21:33

Hvala VELIKOM BRATU PUTINU,koji jeposlaosvog coveka u Srbiju coveka sa poverljivim informacijama .Zapad spreman na opoasne podvale kakobi ucenjivaoSrbiju.Oko nastavka dijaloga statusa Kosova.Eto nama amerike,zpada eu.nikome ne verujem sem Rusiji,Kini,.....zemljama koje isu nas bombardovali.,koji nas nisu bombardovali.Sta se ceka postoji Rezolucija 1244 koju ne moze niko da ukine,nego svi braco i sestre da idemo da branio svoje Kosovo,Necemo mi pitati vucica,idemo sami,ja vodim i svoju decu.neko ce nas osvetiti.