Mark Veler
Foto: Printscreen/Printscreen
 

Od konferencije u Rambujeu 1999. godine pa sve do dana današnjeg ovaj profesor na Katedri za međunarodno pravo i međunarodne ustavne studije na Univerzitetu u Kembridžu važi za specijalca koji se bavi Balkanom.

Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost je u razgovoru za Alo! istakao da je Veler i u Rambujeu bio otvoreno na strani albanskih separatista.

- On je duboko involviran u političke procese na našim prostorima i nema dobre namere prema Srbiji. Može se reći da je Veler predvodnik antisrpske histerije - navodi on za Alo! i dodaje da su sve antisrpske snage i njihovi predstavnici  ujedinili i postavili sebi jedan jedini cilj, a to slamanje Srbije i našeg predsednika Aleksandra Vučića.

NEMA DOBRE NAMERE PREMA SRBIJI Veler umešan u političke procese, predvodnik antisrpske histerije

Alo

 

Upitan da li Aljbina Kurtija možemo posmatrati kao "nemačkog čoveka" Karanović ističe da je Nemačka svakako sila koja je najdominatnija kada je lažni premijer u pitanju, ali da to ne znači da Kurti nema podršku i drugih zapadnih zemalja.

- Činjenica jeste da aktuelna Bajdenova administracija nije naklonjena Kurtiju. Amerika vidi da on može gurnuti Zapadni Balkan u provaliju. Ali, takođe su svesni da je Kurti popularan kod Albanaca i da će dobiti izbore ako ih raspiše. Prema njihovom mišljenju njima donosi manje štete nego neko drugi, i zato prepuštaju Nemačkoj inicijativu – objašnjava Karanović i dodaje da se Kurti plaši Trampovog povratka na vlast u Americi.

- Zato želi da u roku od tri četiri meseca da ukine institucije srpskom narodu i da na taj način natera srpski narod na napusti Kosovo i Metohiju - zaključuje Karanović.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal ORLIĆ U RINGU Đilas je preprodavac magle, hvali se da je švercovao šunku #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #fypシ゚viral #foryoupage #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading