Narodna skupština
Foto: Alo/Foto: Vladimir Marković

Piše: Bojana Paunović

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić i generalni sekretar Narodne skupštine Republike Srbije Srđan Smiljanić uputili su porodici nastradalog radnika izraze najdubljeg saučešća.

Prema do sada raspoloživim informacijama, do tragedije je došlo jer je radnik pritisnuo pogrešno dugme.

- Utvrđeno je da je otišao do kućice za lift i gurnuo glavu u metalnu konstrukciju, te pritisnuo prekidač lifta, ali je najverovatnije pogrešio prekidač, pa je lift krenuo u pogrešnom smeru, usled čega je radnik Skupštine zadobio smrtne povrede glave - navelo je tužilaštvo.

Dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu obavio je uviđaj na licu mesta. Takođe je saopšteno i da je nesrećni radnik u trenutku kada se sve dešavalo bio sam.

Narodna skupština

Foto: Vladimir Marković

 

 

Otkazane sve aktivnosti

Iz Skupštine je neposredno posle tragedije saopšteno da se otkazuju sve najavljene aktivnosti predsednika parlamenta Vladimira Orlića koje su bile planirane za 12.30 i 13 časova. Otkazane su i sve aktivnosti poslanika.

 

Nikola K., kako pričaju njegove kolege i svi koji su ga upoznali u Skupštini, bio je primer dobrog, vrednog i požrtvovanog čoveka.

- Obično se u ovakvim situacijama o nekom ko je stradao govori sve najlepše. Ovog puta, međutim, ne radi se o tome jer je Nikola zaista bio neko za koga su svi imali samo reči hvale - priča za naš list jedan od službenika iz Skupštine Srbije koji je nesrećnog radnika dugo poznavao, i nastavlja:

- Znam da ima dvoje male dece. Ovde na poslu znalo se, kad god imaš neki problem, zovi Nikolu, on će ti pomoći da ga rešiš. Bilo da treba nešto pričvrstiti, popraviti, preneti...

Nikola K. je u Skupštini Srbije bio zaposlen u Odeljenju za tehničko i tekuće održavanje. Juče ujutru otišao je do teretnog lifta koji se koristi za prevoz hrane, pića i drugih potrepština do skupštinskog restorana.

- Koliko sam čuo, Nikola je kao stručnjak za vodovodne instalacije otišao da proveri zašto se u tom teretnom liftu pojavljuje voda. Pretpostavljao je da je negde pukla neka cev blizu lifta. Međutim, eto, sudbina je htela da pritisne pogrešno dugme. Ne znam šta da kažem, mnogo mi je žao - ispričao je naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, sve Nikoline kolege su juče bile u šoku, posebno jer su ga i juče pre nesreće videle raspoloženog i nasmejanog.

Incident s lažnom bombom 2018.

Skupština je i 2018, u martu, bila poprište incidenta, koji je tada prošao bez tragičnog ishoda. Naime, muškarac Miodrag T. (63), koji je ispred Doma Narodne skupštine pretio da će izvršiti samoubistvo bombom, predao se nakon više od pola sata drame.

Kako je tada saopštio MUP, on je do Skupštine došao svojim vozilom „reno modus“, subotičkih registracija, i pretio da će se tu ubiti. Očevici su odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju, a kada su došli na teren, muškarac je pretio da će se razneti bombom. Kada se predao, utvrđeno je da kod sebe nije imao bombu, već samo repliku pištolja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading