"JEDNO JE ŠTA KAŽE KFOR, DRUGO REALNOST!" Brnabić o potezima Srbije nakon negativnog odgovora za povratak vojske na KiM!
Foto: Tanjug/TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

"Tražićemo dodatne garancije za Srbe jer ovo nisu uslovi u kojima bilo ko u Evropi treba da živi u 21. veku”, rekla je Brnabić u izjavi za Tanjug.

Dodaje da će nastaviti da insistira na poštovanju svih dosadašnjih sporazuma postignutih u dijalogu između Beograda i Prištine i očekuje da će formiranje Zajednice srpskih opština biti u fokusu sastanaka koji se očekuju u toku naredne nedelje.

Govoreći o negativnom odgovoru Kfora na zahtev Beograda, predsednica Vlade Srbije ocenila je da dve stvari govore o karakteru tog odgovora - "prvo što je odgovor upućen na Badnje veče, a drugi što se neposredno pre tog tog odgovora desio napad na dečaka i mladića srpske nacionalnosti u Štrpcu”.
Podseća da je taj napad samo poslednji u nizu incidenata, a da taj niz trenutno broji preko 300 napada na Srbe na KiM u poslednje dve godine za koje niko nije odgovarao.

"I onda čujemo da neko može da se brine o Srbima u pokrajini i jedina pomoć koja nije potrebna je podrška srpskih bezbednosnih snaga. Dobrodošla je podrška i albanskih i američkih i nemačkih i holandskih bezbednosnih snaga i svih drugih, samo nije dobro došla podrška srpskih. Meni to nije logično,” ističe Brnabić i napominje da je to suprotno Rezoluciji 1244 SB UN.

Ona napominje da ta Rezolucija i dalje postoji, da od nje niko ne može da pobegne, pa čak i oni koji su je prekršili.

Premijerka ističe da svi koji su priznali jednostranu proglašenu nezavisnost tzv. Kosova prekršili su tu Rezoluciju i kaže da oni to jako dobro znaju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Ruzica

08.01.2023 14:51

Bravo premijerka. Ne trebamo ustuknuti pred njihovom odlukom vec se treba.o obratiti Savetu bezbednosti UN jer ako sad popustimo nece biti dobro. KFOR uopste ne brine o Srbima nego ograju igru Kurtija.

peja kostolac

08.01.2023 15:51

Pa zar se mi Srbi nismo junački povukli sa Kosova? I šta sad pa hoćemo?

Srpskisvet

08.01.2023 15:53

Kakve bre garancije. Da se trazi da se vojska vrati i da se o kosovu raspravlja u UNu