SVI PRITISCI SU USMERENI NA VUČIĆA Premijerka Brnabić: Otvorena je pandorina kutija!
Tanjug/Zoran Žestić

 

"Pritisci su uglavnom ili isključivo usmreni na predsednika Srbije. Volela bih da mogu veći deo toga da ponesem", rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanje novinara kakvim sve pristiscima je naša zemlja izložena.


Kazala je da su u pitanju razgovori, telefonski i drugi, sa svim međunarodnim zvaničnicima i zemalja EU i sa Zapada i Istoka.

Brnabićeva je rekla da su ti pritisci bili i sinoć nastavljeni, kao i da je sinoć tim povodom kod nas bio održan sastanak.

"Ti pritisci su svakovrsni i tiču se svih tema", rekla je premijerka i navela da se pritisci tiču i evropskih integracija.

Dodala je da su, na primer, Valentin Incko i Šiling javno rekli da Srbiji treba prekinuti evropski put i oduzeti status kandidata.
SVI PRITISCI SU USMERENI NA VUČIĆA Premijerka Brnabić: Otvorena je pandorina kutija!

Instagram

 

 

Pritisci u vezi sa Kosovom

Kaže da su tu i pritisci koji se tiču KiM, specijanih veza i odnosa sa Republikom Srpskom i pretnji da će neki investitori odlaziti iz naše zemlje.

"Mi se borimo da odbraniimo interes Srbje i da branimo međunarodno javno pravo", istakla je Brnabićeva.

Istakla je da je pozicija Srbije jasna i da je naša zemlja za poštovanje međunarodnog javnog prava i teritorijalnog integriteta Ukrajine, ali i Srbije.

SVI PRITISCI SU USMERENI NA VUČIĆA Premijerka Brnabić: Otvorena je pandorina kutija!

EPA/ NEMANJA JOVANOVIC

 

 

Prekršeno međunarodno pravo


Ona je naglasila da je međunarodno pravo prekšeno u našem slučaju kada je bombardovana SR Jugoslavija 1999. godine, ali i 2008. kada su i članice UN i EU priznale jednstrano proglašenu nezavisnost Kosova, čime je prekšena Rezolucija UN 1244.

Time je otvoren veliki prostor da ga i druge strane krše, navela je Brnabićeva i dodala da je tada otvorena pandorina kutija.

"Uzdamo se u međunarodno javno pravo kao i sve ostale male zemlje koje ono štiti, jer male zemlje nisu toliko jake da mogu silom da ga menjaju i da nameću drugim svoju volju".

Premijerka je poručila da Srbija samo želi da se poštuju principi međunarodnog javnog prava.

Na pitanje novinara da li će Er Srbija nastaviti da leti za Moskvu, Brnabićeva je rekla da hoće.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Ela

03.03.2022 13:52

Vučić ima puno pritiska sa svih strana!

Горјана

03.03.2022 14:23

Мислим да ћемо издржати све притиске ка нама и да ће председник Вучић дати све од себе да заштити интересе Србије.

Vesna

03.03.2022 14:39

Dovoljno je teška situacija za Srbiju i predsednika Vučića koji se bori na mnogim frontovima za Srbiju da nam unutrašnji nemiri, mržnja, izdaja nisu potrebni.

Bond

03.03.2022 17:14

Jako veliki pritisci na nasu zemlju...Sigurno ce se pronaci pravi put izlaska iz ovoga...

Nikola

03.03.2022 19:24

Uprkos pritiscima Srbija je uspela da sačuva samostalnost u donošenju odluka. Pronašla je poziciju ravnoteže po pitanju situacije u Ukrajini.