OPAKI PLAN SRPSKIH NEPRIJATELJA Šešelj otkrio: Tražiće da se odvoji Vojvodina!
Foto: Dejan Briza

- Ma, kakav vojvođanski identitet? To radi grupa izdajnika. Oni pripremaju teren za aktivnost zapadnih sila na planu odvajanja Vojvodine od Srbije. To nam je još saopšteno u vreme kada je formirana vlada Milana Panića 1992. godine, kada je rečeno da će "Srbija preko Vojvodine da ide u EU", što znači "prvo Vojvodina, pa onda Srbija" - rekao je Šešelj.

Lider radikala ističe da taj plan postoji i neće se krenuti sa njegovom realizacijom dok se ne završe pitanja Kosova i Metohije i Republike Srpske, ali se od njega ni odustajati ukoliko na vreme ne pokažemo dovoljno čvrstine i odlučnosti da to sprečimo.

On kaže da ne smeju tetošiti vojvođanski separatisti, pogotovo Nenad Čank, njihov neformalni lider. 

- Njemu su mu svi mediji otvoreni i sve njegove antidržavne aktivnosti se na određen način propagiraju, umesto da se sankcionišu. On je odavno zbog svojih izjava o "nezavisnosti" tzv. Kosova i "odvojenosti Vojvodine od Srbije" morao da završi u zatvoru - tvrdi predsednik SRS.

OPAKI PLAN SRPSKIH NEPRIJATELJA Šešelj otkrio: Tražiće da se odvoji Vojvodina!

Foto: Dejan Briza

 

On kaže da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić napravio jedan inteligentan potez time što je odvojio Čanka, Gordanu Čomić i Čedomira Jovanovića od prozapadnih stranaka.

- Ali, suviše im sada pruža na volju. To je problem. Oni se sad ne mogu vratiti u taj blok prozapadnih partija koje predvode Dragan Đilas ili slični njemu - rekao je Vojislav Šešelj i istakao da su dve članice iz Čankove stranke u ministarstvu Gordane Čomić. 

- Čanak je na vlasti u Novom Sadu. Tamo vodi vodovod i kanalizaciju i to mu služi da krade državni novac. Gde god je u Vojvodini bio na vlasti, posebno je tražio da njemu pripadne apotekarska služba. Suviše mu se toleriše. Početna korist koju je Vučić mogao u ime naprednjaka da stekne, stečena je i više ne treba ni Čanak, ni Gordana Čomić, ni Čedomir Jovanović. Treba da ih se otarasi, a Čanak mora da se i zakonski sankcioniše - rekao je lider SRS.

Vojvodinu kao sastavni deo Srbije moramo braniti svim sredstvima.

- Ako slučajno dođe do pokušaja odvajanja Vojvodine, to ćemo sabljama braniti. Vojvodinu kao sastavni deo Srbije branićemo svim sredstvima: sabljama, puškama, tenkovima, avijacijom. Svim i svačim. To je ozbiljan plan srpskih neprijatelja - rekao je Šešelj.

On ističe da bi u Srbiji zavladalo beznađe i bezvoljnost kad bi se popustilo po pitanju Kosova i Metohije i Republike Srpske. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading