Metamorfoza Zdravka u Ranka, sjahao Kurta - uzjahao Murta!
EPA

Evo skoro da je godina dana od kako je u Crnoj Gori sjahao Kurta i jednako, ako ne i snažnije, uzjahao Murta. Narod koji je u litijama pružao veličanstven otpor antisrpskoj histeriji tadašnjeg režima Mila Đukanovića danas se s pravom pita da li je na čelo vlade Crne Gore doveo Ranka ili Zdravka Krivokapića. Sudeći po svemu što premijer Crne Gore čini, izgleda da je razlika između Ranka i Zdravka samo u visini i u godinama. Po antisrpskom delovanju, posebno onom uperenom protiv Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, razlike nema.

Zapanjujući su izgovori crnogorskog premijera svaki put kada bi trebalo da se učini nešto u korist srpskog naroda u Crnoj Gori. Kada bi trebalo da se učini neka šteta Srbima, poput rezolucije o Srebrenici ili da se smeni ministar pravde samo zato što je protiv kvalifikacije da je u Srebrenici počinjen genocid, Zdravko bespogovorno na sve pristaje. Zdravko uvek kao izgovor da nešto ne učini u korist Srba navodi da će se ljutiti Dritan Abazović. Tako dođosmo do situacije da albanski faktor koji jedva cenzus prelazi za Zdravka je veći strah i trepet od srpskog, koji je izneo litije i pobedu nad Milom Đukanovićem.

Metamorfoza Zdravka u Ranka, sjahao Kurta - uzjahao Murta!

YouTube/ Printscreen

 

Neverovatno je da straha za pad njegove vlade nema ukoliko bi, recimo, Demokratski front uskratio istoj podršku. Zdravku neretko smeta podrška koju Beograd ispoljava prema određenim političkim grupacijama u Crnoj Gori. Smetalo je to i Milu. Zanimljivo je da im nije smetalo obojici kada američki ili britanski ambasadori sastavljaju njihove vlade. Kako je moguće da im uvek smeta navodno mešanje Srbije, koja se, na žalost ovog autora, vrlo slabo meša, a trebalo bi daleko agilnija da bude jer se radi o položaju srpskog naroda i o srpskom kulturnom i istorijskom nasleđu, ali gotovo im nikada ne smeta uplitanje zapadnih ambasadora u sve što se dešava na političkoj sceni Crne Gore.

Poslednji veleobrt u skandaloznoj politici koju vodi i koja je dokaz neviđene prevare koju je Krivokapić ispoljio prema svim ljudima koji su na litijama branili čast i dostojanstvo je nedavno izbegavanje da potpiše temeljni ugovor između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve. Posebno je skandalozno to što je bez blama na svom Tviter nalogu napisao kako je došao u Beograd da prenese stremljenja naroda u Crnoj Gori da mitropolit crnogorsko-primorski postane aktuelni episkom budimljansko-nikšićki Joanikije. Na stranu to što imam visoko mišljenje o vladici Joanikiju, što lično poznajem Preosvećenog i što takođe smatram da je dostojan da bude čuvar Pećkog trona, ipak niti sam ja niti je Zdravko Krivokapić neko ko ima pravo o tome da sugeriše Crkvi.

Zamislite samo da je Vučić tako došao kod patrijarha i izrazio želje u kojoj će eparhiji da bude neki vladika? Nema tog medija koji ga ne bi razapeo. Setimo se samo kako je većina tih tzv. nezavisnih medija razapinjala Vučića da se navodno meša u izbor patrijarha. Vidimo da od tih tzv. medija Krivokapića niko ne proziva za svinjariju koju je pokušao da učini. Naprotiv, na sve načine pokušavaju reči opravdanja da mu pronađu. Bogu hvala, vladika Joanikije je mudar čovek i dobro je da je saopštenjem zalepio jednu verbalnu pedagošku šamarčinu umišljenom premijeru.

Na kraju, mora se uputiti jasna poruka raznoraznim delovima tzv. dvora u Mitropoliji Crnogorsko-primorskoj da prekinu sa snovima da će oni biti nešto posebno u odnosu na Srpsku pravoslavnu crkvu. Neka ne beru brigu, neće im se dozvoliti tzv. Pravoslavna crkva u Crnoj Gori. Gospodo draga, vi ste deo Srpske patrijaršije i neodvojivi ste deo Srpske pravoslavne crkve. Sve drugo svrstava vas rame uz rame sa Dedeićevom sektom. To bi trebalo da shvati što pre i premijer Zdravko, posebno kada ti sa tog „dvora“ dođu i počnu da ga kuvaju sa željama za samostalnom Crkvom. U suprotnom, premijer Zdravko bi mogao od naroda da bude prozvan Ranko Krivokapić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
sara

30.05.2021 09:43

Šta očekivati od ortodoksnog crnogorca sa dvoličnom ponašanju, kome je cilj samo fotelja!!!!. Isto je i sa albancem Dritanom!!!!