Albanci na Prištinskom aerodromu
Foto: Alo/Profimedia

Iako se Albanci trude da sakriju prave cifre, ipak su došli do tačke kada je to nemoguće.

Tako predsednik Nezavisnog sindikata privatnog sektora tzv. Kosova Jusuf Azemi tvrdi da je u prvih šest nedelja nakon liberalizacije viznog režima oko 150.000 radnika privatnog sektora napustilo lažnu državu, prenosi Indeks onlajn.

Iako su bila predviđanja da će 150.000 radnika otići 2024. godine, Azemi tvrdi da je ta cifra već premašena, prenosi portal Kosovo onlajn.

On je istakao da će krajem marta izaći zvanična statistika, ali da su takvi podaci uznemiravajući.

Alo! nedeljama piše o egzodusu Albanaca iz lažne države.

Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca Srbije, poručio je nedavno za naš list da će se odlazak Albanaca nastaviti, a da drugi talas očekuje krajem aprila, kada će otići i oni koji se sada dvoume.

- Odliv stanovništva biće ogroman problem. I trend odlazaka će se nastaviti u talasima. Prvi talas je već u toku i počeo je početkom januara. Drugi talas odlazaka očekujem da se dogodi krajem aprila, kada će odlaziti i oni koji se sada predomišljaju i razmišljaju šta im je činiti – ističe Beriša koji pojašnjava da je bio ogroman broj letova kako sa aerodroma u Prištini, ali i da su odlazili i preko aerodroma u Tirani. Takođe, veliki broj Albanaca ide i svojim kolima.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal ORLIĆ U RINGU Đilas je preprodavac magle, hvali se da je švercovao šunku #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #fypシ゚viral #foryoupage #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading