vukašin mančić
Foto: Alo/Foto: privatna arhiva

Predškolska ustanova "Pčelica" iz Niša je putem Fajsbuka uputila poziv svim dobrim ljudima da doniraju sredstva za lečenje malenog Vukašina Mančića. Veliki broj ljudi, uključujući roditelje, odazvao se ovom pozivu i pružio podršku.

Rok za prikupljanje novca bio je ograničen na oko deset dana, s obzirom na hitnost situacije. Nakon pisanja medija da je Vukašinu Mančiću (6), hitno potrebna novčana pomoć za lečenje progresivnog raka kostiju, reagovao je Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) odakle su njegovu majku obavestili da će o njihovom trošku dečaku biti plaćena operacija.

Roditelji su doživeli pozitivan šok kada su saznali za ovaj gest. Zahvaljujući velikodušnosti ljudi, Vukašin je danas otputovao specijalnim letom kako bi započeo svoj tretman i dobio neophodne lekove.

Jutros je u 7:30 časova, među prisutnima koji su ispratili malog Vukašina, bila i direktorka RFZO, Sanja Radojević Škodrić.

Ona je izjavila da je država obezbedila sve potrebne finansijske resurse za lečenje nakon objavljivanja članka u Blicu. Istakla je i da je reč o opasnom tumoru, ali da je prognoza kod dece povoljna ukoliko se tumor uspešno ukloni.

Majka presrećna

Majka malog Vukašina izjavila je da je presrećna i nada se da će nakon ove terapije i operacije njen sin imati normalno detinjstvo i doživeti potpuno ozdravljenje.

On je, kako nam kaže, prethodno primao hemioterapiju, ali ova intervencija će mu potpuno promeniti život.

Ona je zajedno sa svojim detetom otputovala za Bolonju, a svi troškovi će biti pokriveni o trošku države, dok se početak lečenja očekuje 18. januara.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading