GDE ZA SRPSKU NOVU GODINU? Ako se još niste odlučili, evo šta vas čeka na trgovima
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Poslednji dan stare godine u Kraljevu je posvećen najmlađima, na Novogodišnjoj čaroliji na glavnom gradskom trgu. One starije uveče će zabavljati Nada Topčagić, Akapulko bend i trubači.

"Za sve posetioce grupa kraljevačkih privrednika obezbedila je vola na ražnju, kuvano vino i grejanu rakiju, biće veselo, biće lepo", kaže Igor Tešić iz Turističke organizacije Kraljeva.

U Vrnjačkoj Banji nastupaju OK bend i Leksington bend.

"Svi gosti koji budu došli moći će da ponešto pojedu, popiju, kupe neki suvenir i da zajedno dočekamo Srpsku novu godinu", kaže Mina Stanojević iz Turističke organizacije Vrnjačke Banje.

Nišlije će se okupiti u parku Svetog Save gde nastupa Amadeus bend.

"Bitno nam je da baštinimo tradiciju i da i ove kao i prethodnih godina pozovem naše sugrađane da dođu u što većem broju, da ne donose pirotehniku", kaže Nebojša Kocić, predsednik GO Medijana iz Niša.

Kragujevac i Zaječar su ponosni na svoju rokenrol tradiciju.

"Kragujevac kao jedan od poslednjih bastiona rokenrola organizuje dobre rok koncerte. U 21 čas grupa Mamurni ljudi, u 23 časa grupa Van Gog, nakon toga vatromet", kaže Nebojša Jakovljević, direktor Doma omladine u Kragujevcu.

Zaječarce će u novogodišnjoj noći osvojiti "Osvajači".

"Zaista se radujemo jer grad Zaječar ima dugu tradiciju rokenrola i naša Gitarijada je manifestacija koja donosi u ovaj grad jednu posebnu energiju i ja sam sigurna da će tako biti i ove Srpske nove godine", kaže Dragana Gogić Rajković, direktorka Turističke organizacije Zaječar.

Čačanski hoteli su puni jer na glavnom gradskom trgu nastupa Goran Bregović.

"Ima organizovanih grupa iz inostranstva, pre svega, bugarskih turista koji dolaze za naše praznike specijalno u Čačak i specijalno i zbog koncerta. Najavljene su takođe i velike grupe iz ostalih gradova u regionu, najviše iz BiH i Crne Gore", rekao je Vojin Jakovljević, direktor Turističke organizacije Čačka.

I dok će Čačak za Bregovićev nastup platiti 44 hiljade evra, ni Surdulica ne zaostaje mnogo, i za nastup Ace Pejovića plaća 33 hiljade.

"Doček je predviđen kao i svi ostali događaji u budžetu opštine Surdulica. Ovoga puta s obzirom da Romi slave svoj dan i svoju slavu - Vasuljicu, svako romsko domaćinstvo, kojih je oko hiljadu na teritoriji opštine, dobilo je po 3.000 dinara kao pomoć opštine da bi sebi obezbedili pristojan doček i proslavu slave", kaže Biljana Nikolić, direktorka Turističke organizacije Surdulica.

U Beogradu kao i pre dve nedelje koncert na Trgu Republike - u subotu Saša Matić i Tea Tairović.

"Očekujemo da nam se pridruži što veći broj Beograđana iako je hladno, ali ja pamtim da je jedne godine za vreme manifestacije u Ulici otovrenog srca bilo minus 12, pa je opet ulica bila puna. Po starom srpskom običaju, restorani organizuju doček, većina ih je u užem gradskom jezgru već puna", kaže Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda. 

Posle dočeka nedelja je za odmor, pa se u ponedeljak okupljamo na poslu da se po tri puta izljubimo, a onda - da radimo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading