"LUPAO MU JE ŠAMARE I HVATAO GA ZA VRAT!" Dečaka (12) zbog svađe sa školskim drugom presreo njegov otac i maltretirao ga
Foto: Alo/Printscreen

Ovim rečima je započeo ispovest muškarac iz Smedereva čiji je dvanaestogodišnji sin, kako kaže, maltretiran od strane odraslog čoveka koji ga je, kako kaže, čekao posle škole.

On je objasnio i da je muškarac nasrnuo na njegovo dete zbog verbalnog sukoba koji su deca imala u školi.

Uvukao dete u auto da bi ga maltretirao

- Moj sin se sa još tri druga vraćao iz škole kada se pored njih zaustavio plavi automobil "audi" u kom je bio otac njihovog druga iz odeljenja. On je otvorio suvozačeva vrata i pozvao mog sina da dođe, ponudio mu prevoz do kuće i rekao da hoće sa njim da porazgovara. Moj sin je to odbio, rekavši da neće da uđe u auto, nakon čega ga je on pozvao da priđe "samo da ga pita šta se dogodilo u školi" - ispričao je uznemireni otac.

Prema njegovim rečima, kako je njegov sin prišao "audiju", tako ga je napadač uhvatio za levo uvo i snažno krenuo da ga uvrće i vuče dete tako da ga je skoro ubacio na sedište suvozača.

- Nakon toga ga je pustio i krenuo da mu lupa šamare, kad je pokušao da ga uhvati za vrat moj sin je uspeo da se izmake i odmah se vratio do svojih drugara, a napadač je tako brzo otišao da nije zatvorio ni vrata automobila, već je samo dao gas - prepričava nemile scene čovek iz Smedereva.

Objasnio je da je on za sve saznao dok je bio na poslu i da je potom sa sinom otišao u policiju.

- Podneli smo prijavu, moj sin je dao izjavu i ispričao sve što se dogodilo, a policija dalje postupa po ovom predmetu, trebalo bi da se ispitaju svedoci, odnosno deca koja su bila sa mojim sinom. Deca će dati izjave u prisustvu svojih roditelja - kaže on.

Prema njegovim rečima dečaci, koji pohađaju šesti razred, verbalno su se sukobili najpre prošle godine i škola je tada reagovala i kaznila ih obojicu smanjenim ocenama iz vladanja. On dodaje da su se njegov sin i taj dečak ponovo sukobili prošle nedelje.

- I to je rešeno u okviru škole, ali je dečak pozvao svog oca i rekao kako ga je moj sin napao, nakon čega je on seo u automobil i patrolirao sve vreme oko škole čekajući da moj sin izađe, a onda ga je presreo - objasnio je otac i dodao:

- Ne želim da se ni jednom detetu ovako nešto dogodi. Van pameti je da odrasli presreću decu po ulici i biju ih - rekao je otac za Kurir.

Detetu konstatovane povrede 

Sagovornik je objasnio da se njegov sin požalio na zujanje u ušima i da su oni zajedno otišli u dom zdravlja gde su su konstatovane lakše telesne povrede.

- On je imao oteklinu na licu i crvenilo. Konstatovano je i da mu je otekla ušna školjka i ušni kanali - kaže nam otac i dodaje:

- Problem nisu samo fizičke povrede, već i psihičke traume zbog kojih moj sin ne može da spava, ne želi da ide u školu i plaši se.

Kako Kurir saznaje, policija je o slučaju obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu, a tužilac je naložio da se prikupe sva neophodna obaveštenja.

 Policija će po nalogu tužicoa najpre salušati svedoke nemilog događaja. Takođe, obaviće se i druge neophodne službene radnje i nakon toga će izveštaj biti prosleđen tužiocu koji će dalje odlučiti - objašnjava nam izvor.

BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading